Presedintele CJ Botosani este nemultumit de criteriile pentru fondurile europene

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, critica criteriile impuse de Uniunea Europeana pentru accesarea fondurilor structurale.

Constantin Contac a sustinut ca fondurile alocate de UE sunt foarte mici, in opinia sa documentatiile fiind facute astfel incat sa blocheze accesul romanilor la banii comunitari. “Trebuie sa dispara afirmatiile ca romanii nu fac proiecte. Este o mare smecherie cu aceste proiecte. Noi, la nivel de Regiune de Dezvoltare Nord-Est, avem proiecte care nu pot fi onorate cu fonduri decat maximum 10%. Atat de multe proiecte avem. Regulamentul si normele europene umbla cu substraturi ca sa ne blocheze”, a afirmat Contac.

Presedintele CJ cere autoritatilor romane sa conditioneze plata contributiilor anuale la bugetul european de obtinerea unor ajutoare financiare mai consistente si posibilitati tehnice de cheltuire a fondurilor alocate. “Dupa parerea mea, nu este o mare afacere cu aceste fonduri structurale, iar romanii ar trebui sa conditioneze cotizatia si obligatiile de plata fata de Europa. UE ramane un fel de vecin bun sau o ruda apropiata cu care ne vizitam in functie de posibilitatile fiecaruia, fara sa ne cream mari avantaje”, a spus Contac.

In calitate de presedinte CJ, el a depus la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est de la Piatra Neamt proiecte de reabilitare a noua drumuri judetene, in valoare de peste 100 de milioane de euro, care, desi sunt eligibile, au sanse mici de finantare, ca urmare a sumelor reduse aflate la dispozitia judetelor din Moldova.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.