MDLPL si Academia Romana vor derula programe comune de cercetare

In data de 5 februarie 2008, la sediul Academiei Romane, Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor s-a intalnit cu reprezentantii Academiei Romane, pentru a discuta cu privire la derularea unor programe comune de cercetare.

La seminar au mai participat Mircea Ciumara, Director general al Institutului National de Cercetari Economice, Dan Balteanu, Director al Institutului de Geografie, istorici, sociologi, constructori, economisti, demografi, manageri de proiecte in domeniul dezvoltarii teritoriale, manageri de proiecte in dezvoltare teritoriala.

Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor: “Ne dorim ca acest parteneriat sa se concretizeze in proiecte comune de cercetare care sa sprijine finalizarea Conceptului Strategic pentru Dezvoltarea Spatiala a Romaniei. Dorim ca impreuna sa putem identifica proiecte de anvergura si modalitati de realizare a unor parteneriate intre autoritatile locale si sectorul privat pentru implementarea acestora”.

Colaborarea dintre cele doua institutii presupune armonizarea cercetarilor cu nevoile si competentele strategiei nationale a locuirii, realizarea de studii de fundamentare pentru tipuri de locuire, transformari rezidentiale, constructia si etapele parcursului rezidential in functie de etapele ciclului vietii.

Totodata au fost discutate posibilitati de cercetare privind impactul modificarilor zonelor culturale ale oraselor, marilor aglomerari de blocuri, zone periferice si periurbane, costurile in bani si costurile sociale ale noilor modele rezidentiale, evaluarea accesibilitatii si impactului creditelor pentru achizitionarea de locuinte.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.