MEF va transfera 100 milioane euro catre fondul JEREMIE

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care stabileste cadrul financiar general pentru plata contributiei financiare de catre Guvernul Romaniei la fondul de participare JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises – Resurse europene comune pentru intreprinderile mici si mijlocii).

Noile reglementari sunt necesare pentru a face posibil accesul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania la finantare in cadrul Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Implementarea acestui program are scopul de a stimula accesul la finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii si dezvoltarea, pe termen lung, a antreprenoriatului si contributia la un mediu de afaceri dinamic.

Plata contributiei financiare a Guvernului la fondul de participare JEREMIE se efectueaza din sumele de prefinantare primite de la Comisia Europeana in vederea asigurarii accesului la finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii. Potrivit actului normativ, Ministerul Economiei si Finantelor, prin Autoritatea de Certificare si Plata, va efectua, in baza Acordului de finantare, plata sumei de 100 milioane de euro catre fondul JEREMIE intr-un cont deschis de Fondul European de Investitii (FEI), organism desemnat sa administreze acest fond de participare in Romania.

Prevederile actului normativ sunt aplicabile pe perioada derularii Acordului de finantare dintre Guvernul Romaniei si Fondul European de Investitii.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.