Credite speciale pentru campania agricola de primavara

Bancile care vor acorda credite fermierilor pentru a-si finanta lucrarile de primavara pana la sosirea platilor directe la hectar sunt CEC, BRD si Alpha Bank.

In jur de 550.000 de fermieri vor primi platile la hectar incepand de saptamana viitoare. Pentru ca o parte din plati se vor efectua in lunile aprilie si mai, APIA a initiat perfectarea unui instrument de creditare a fermierilor. De acest credit vor beneficia in principal fermierii care detin suprafete de teren mai mari de 10 hectare.

Bancile au simplificat foarte mult procedurile de analiza si acordare a creditului. APIA a transmis ca suprafata determinata pentru plata in anul 2007 a scazut sub suprafata de referinta negociata cu Uniunea Europeana. Astfel, suprafata determinata, eligibila pentru plata, este la acest moment de 8.713.810 ha (cu 3.000 de hectare mai putin, n.r.) estimandu-se ca aceasta va mai scadea dupa efectuarea tuturor controalelor.

Scaderea suprafetei determinate pentru plata va permite inceperea procesului de autorizare si executie a platilor pentru o parte din fermieri inainte de prelucrarea rezultatelor controalelor prin teledetectie.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.