Credite pentru agricultori

Un grup specializat in afaceri agrare a anuntat ca va lansa prima institutie financiara nebancara (IFN), Agricover Credit IFN, care va oferi finantari pentru fermieri.

Finantarile sunt destinate exclusiv fermierilor si pot fi folosite pentru capital de lucru, la infiintarea, intretinerea si recoltarea culturilor, sau pentru infrastructura fermelor. Compania isi propune ca jumatate dintre finantarile sale sa fie complementare pentru banii veniti de la UE.

CEC, AlphaBank si BRD au semnat un acord cu Ministerul Agriculturii pentru acordarea unui avans de 75% din subventiile la hectar pe care fermierii le vor primi de la UE. Bancile vor acorda credite fermierilor care au peste 10 hectare de pamant si au cerut plata la hectar la APIA.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va avea la dispozitie in acest an fonduri bugetare in valoare de 11,8 miliarde lei, cu 13% mai mult ca in 2007. Ministerul va finanta, cu prioriate, programul Fermierul, dezvoltarea durabila a sectorului vegetal, zootehnic si piscicol, a silviculturii, imbunatatirea funciara si promovarea exportului.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.