Imprumut bancar pentru cofinantarea proiectelor europene la Timis

Consiliul Judetean Timis a aprobat prin hotarare a plenului semnarea contractelor de imprumut in valoare de 100 milioane lei, de care va beneficia in urmatorii 20 de ani.

Imprumutul este format din linie de credit revolving “bridge loan” cu plafon de 100 milioane Ron, pe o perioada de 3 ani ce va fi refinantat prin emisiune de obligatiuni pe piata interna de capital in valoare de maxim 100 milioane lei cu o maturitate de 17 ani.

Acest produs complex va asigura echitate in finantarea investitiilor si un grad de indatorare scazut. Sistemul de finantare este flexibil, astfel pe perioada de tragere nu se vor rambursa rate de capital, iar dobanzile vor fi calculate si platite doar pentru sumele utilizate pentru realizarea obiectivelor. Emisiunea de obligatiuni destinata refinantarii creditului va avea o valoare egala cu valoarea costurilor neeligibile spre a se finanta din fonduri U.E.

Linia de credit “bridge loan” si obligatiunile vor avea o dobanda variabila calculata in functie de ROBOR la 6 luni la care se va adauga o marja. Dupa trecerea la Euro, dobanda variabila este fixata in functie de EURIBOR la 6 luni.

Prin acest imprumut se vor finanta si cofinanta proiecte de interes judetean ce contribuie semnificativ la dezvoltarea judetului Timis. In urma licitatiei, organizata in lunile noiembrie-decembrie 2007, au fost primite un numar de trei oferte pentru creditare bancara, intermediere si vanzare de obligatiuni ale judetului Timis de la consortiile bancare BRD-BRD Securities, Dexia Kommunalkredit-BT Securities si Raiffeisen Bank-RCI.

Produsul financiar integrat a fost structurat de consilierul financiar al Consiliului Judetean Timis, VMB Partners SA care a asigurat asistenta pentru evaluarea si analiza ofertelor inaintate de catre consortiile bancare. A fost desemnata castigatoare oferta consortiului format din BRD-BRD Securities, aceasta oferta fiind si cea mai avantajoasa din punct de vedere financiar.

Sursa: Consiliu Judetean Timis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.