CE a adoptat Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia 2007-2013

Comisia Europeana a adoptat, prin Decizia C(2008) 1076 din 27 martie 2008, Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia pentru perioada 2007-2013. Programul este finantat de Uniunea Europeana prin Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA) si co-finantat de statele partenere in program.

Programul se adreseaza ariei de cooperare din zona de frontiera romano-sarba, respectiv judetelor Timis, Caras-Severin si Mehedinti din Romania si districtelor: Severno-Banatski, Srednje-Banatski, Juzno-Banatski, Branicevski si Borski din Serbia.

Bugetul programului va fi de 23,010,661 euro in perioada 2007-2009, alocarea pentru 2010-2013 urmand a fi stabilita in cursul anului 2008. Noul Instrument de Asistenta pentru Preaderare a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, reunind toata asistenta de preaderare intr-un singur instrument concentrat.

Programul va finanta proiecte privind dezvoltarea economica si sociala, protectia mediului si pregatirea pentru situatii de urgenta, precum si actiuni ale comunitatilor locale pentru dezvoltarea societatii civile, furnizarea de servicii catre comunitatile din zona de granita, schimburi educationale, culturale si sportive, precum si intensificarea integrarii sociale si culturale a regiunilor de granita.

Beneficiarii eligibili in cadrul acestui program sunt autoritatile publice regionale si locale, organizatiile non-guvernamentale, asociatiile si organizatiile reprezentative, universitatile, institutele de cercetare, organizatiile educationale/ de instruire.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.