Bogdan Pitigoi si Gabi Mardarasevici au selectat deja 4 proiecte de afaceri pe care sa le finanteze

 

 

Initiativa celor doi oameni de afaceri, Bogdan Pitigoi si Gabriel Mardarasevici, de a lansa “Business Angels”, pare sa le fi starnit interesul iesenilor cu idei de a face bani. In numai o luna de la lansarea proiectului, cei doi au primit 15 proiecte, dintre care patru au trecut de prima faza de evaluare. Bogdan Pitigoi a anuntat ca, pana la sfirsitul acestei luni, spera sa finanteze si prima idee de afacere a unui iesean.

La sfarsitul lunii februarie, doi oameni de afaceri ieseni, Bogdan Pitigoi si Gabriel Mardarasevici, lansau, in premiera la nivelul judetului, ideea de “Business Angels”. Prin aceasta initiativa, cei doi pun la bataie 200.000 de euro pentru a-i ajuta pe iesenii cu idei de afaceri sa porneasca la drum. Dupa o luna de zile de la lansarea proiectului, Mardarasevici si Pitigoi au primit deja 15 solicitari de a demara o afacere.

 

“Pana acum au fost depuse 15 proiecte! Patru dintre acestea au trecut deja in etapa a doua, care prevede discutia dintre asociatii “MP Business Angels” si cei care au venit cu ideea de afacere. Deocamdata, nu putem da detalii despre aceste patru proiecte, dar speram sa putem prezenta primul beneficiar al acestui program cel tarziu la sfarsitul lunii!”, a declarat omul de afaceri Bogdan Pitigoi.

Un “business angel” este o persoana fizica ce investeste o parte din patrimoniul sau intr-o companie inovativa. In plus, fata de bani, un “business angel” va pune la dispozitia antreprenorului compententele, experienta, relatiile pe care le are si o parte din timpul sau. Persoanele cu idei inovatoare – antreprenorii – ce doresc sa creeze sau sa dezvolte o afacere, pot gasi in cadrul “MP Business Angels” o mare parte din resursele necesare in forma capitalului financiar sau a consultantei oferite de membrii asociati.

“Aceasta nu este o idee noua! In Statele Unite ale Americii sau in diverse tari ale Europei, sistemul functioneaza de foarte mult timp. Dar suntem primii care implementam ideea de “business angels” in Iasi! Si noi, cand am inceput (in urma cu 15 ani) afacerile, am intampinat probleme in ceea ce priveste capitalul sau experienta. Acum am ajuns la un nivel in care dorim sa ii sprijinim pe cei care vor sa inceapa o afacere in Iasi!”, declara la lansarea proiectului omul de afaceri Gabriel Mardarasevici.

“Pana la urma, acest parteneriat este in folosul comun, atat al celui care vine cu ideea, cat si al nostru, care oferim finantarea si experienta noastra in afaceri! Noi venim cu finantarea, pornim afacerea si primim o cota parte din actiuni. Totusi, cel care vine cu ideea va fi cel care o va pune in practica si va conduce societatea! Daca afacerea va avea succes, ne vom recupera banii din dividente, dar exista, totusi, si riscul ca aceasta sa nu reuseasca si, atunci, noi ramanem pagubasi!”, arata Bogdan Pitigoi.

Sursa: Jurnalul de Est
 
Finantare.ro a lansat Ghidul Business Angels. Descarca de aici Ghidul Business Angels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.