Primele proiecte de apa si canalizare finantate cu bani europeni

Potrivit ministrului mediului, este vorba despre primele patru proiecte importante aprobate la nivelul Uniunii Europene. 820.000 de locuitori vor beneficia de pe urma acestora.

Cel mai mare proiect este Cluj-Salaj (197 de milioane euro) in care sunt incluse localitatile Cluj Napoca, Dej, Gherla, Huedin, Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei. Banii vor fi folositi pentru constructia a trei statii de epurare si a 100 de kilometri de retea de canalizare, iar lucrarile vor incepe in acest an si se vor finaliza in 2013.

Un alt proiect este destinat zonei Giurgiu (localitatile Giurgiu, Bolintin Vale si Mihailesti). Aici vor intra circa 71,5 de milioane euro pentru lucrari in sectorul apa/apa uzata. Acest proiect presupune reabilitarea a 3 statii de epurare si a retelei de canalizare.

Prin al treilea proiect regional, aproximativ 80 de milioane euro vor merge in zona Turda-Campia Turzii, din care vor avea beneficii 90.000 de locuitori. Proiectul regional Calarasi, ultimul de pe lista, are o valoare de aproximativ 100 de milioane euro.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.