Iasi: Ultimele plati pentru SAPARD

Beneficiarii proiectelor cu finantare prin programul SAPARD vor primi ultimele transe din fondurile alocate pana la sfarsitul lunii noiembrie.

Suma totala care ar trebui achitata pana la aceste date este de aproximativ 60 milioane Euro. Din totalul de plati de efectuat pana la finalizarea programului, in jur de 33 la suta reprezinta platile pe programul european, iar peste 67 la suta platile pentru programul romanesc.

Pana in prezent au fost finalizate 91 proiecte dintr-un total de 168. In cea de-a doua sesiune de depunere a proiectelor cu finantare prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) au fost depuse pana la aceasta data 12 proiecte, in valoare totala de 16 milioane Euro.

Pentru “Modernizarea exploatatiilor agricole” au fost depuse opt proiecte, in valoare de peste 4,6 milioane Euro, iar pentru “renovarea si dezvoltarea satelor” au fost depuse doua proiecte in valoare de 4,8 milioane Euro. Pentru “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, au fost depuse doua proiecte, in valoare totala de peste 6,3 milioane Euro.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.