Prea multe proiecte pentru prea putini bani

In doua luni, de cand au fost lansate cele trei masuri ale Programului National de Dezvoltare Rurala, au fost depuse la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 1.853 de proiecte.

“Valoarea totala a proiectelor depuse in lunile martie si aprilie este de 1,139 miliarde de euro, de trei ori mai mult decat suma alocata, si anume 388,63 milioane de euro.

Nu toate proiectele vor fi selectate, dar este important ca exista concurenta si ca avem de unde alege”, a spus ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos.

Pentru masura privind renovarea satelor, in aprilie s-au primit 179 de proiecte, iar in martie 194.

Pentru masura privind modernizarea fermelor au fost depuse in aprilie 722 proiecte fata de 707 in luna martie.

Pentru masura privind dezvoltarea unitatilor de procesare in aprilie au fost depuse 35 de proiecte, iar in martie 16 proiecte.

In perioada 19 mai – 30 mai va fi a treia sesiune de depuneri de proiecte, celor trei masuri fiindu-le adaugate doua scheme de ajutor de stat pentru IMM.

“Prima dintre scheme are in vedere IMM-urile din sectoarele panificatie, dulciuri, industria biocombustibililor, pentru care sunt alocate in 2008 fonduri nerambursabile de 118 milioane euro.

Cea de-a doua schema are in vedere stimularea microintreprinderilor din domeniul prelucrarii primare a produselor forestiere pentru care alocarea nerambursabila este de 110 milioane euro”, a precizat Ciolos.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.