IMM-urile iesene, nu vor finantare

Pentru acest an, ministerul IMM-urilor, pune la dispozitia intreprinderilor peste 22,5 milioane RON, prin intermediul a doua programe: Programul pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit si Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata.

Cu toate acestea, de la lansare, iesenii nu au solicitat decat 472.630 RON. In cadrul primului program, din totalul de 89 de cereri la nivel national, numai una a provenit din Iasi. Acest program are ca scop cresterea competitivitatii si capitalizarea IMM-urilor, realizandu-se o mai buna consolidare a capitalului si a competitiei la care sunt supuse aceste societati. Plafonul pentru acest fond se ridica la suma de 100.000 RON pentru fiecare.

In cadrul Programului de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata au fost depuse 322 de cereri online la nivel national, dintre care 11 din Iasi. Prin acest program li se faciliteaza accesul la achizitionarea de masini, utilaje, instalatii de lucru, mijloace moderne de evidenta a gestiunii si promovarea activitatii, cu scopul imbunatatirii performantelor economice si tehnice ale operatorilor economici si adaptarea la cerintele Uniunii Europene. Beneficiarii primesc o alocatie nerambursabila de maxim 60% din totalul investitiei, cu valoare maxima pe care o poate primi un beneficiar de 50.000 RON

Sursa: Jurnalul de Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.