Finantare din fonduri Phare pentru Consiliul Local Mizil

Consiliul Local Mizil, alaturi de alte trei orase ale regiunii Sud Muntenia, va primi finantare europeana prin intermediul “Schemei de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu – finantata din programul PHARE Coeziune Economica si Sociala 2006”, potrivit datelor furnizate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia.

Primarul orasului Mizil, Emil Proscan a declarat ca proiectul care a obtinut finantarea europeana este in valoare de 700.000 euro si se refera la infiintarea unui serviciu local de salubritate, la standarde europene, care are si componenta de colectare selectiva a deseurilor.

Cei patru beneficiari ai finantarii europene din regiunea Sud Muntenia sunt: Consiliul Local Amara (judetul Ialomita), Consiliul Local Campulung (judetul Arges), Consiliul Local Mizil (judetul Prahova) si Consiliul Local al Municipiului Fetesti (judetul Ialomita).

Schema de investitii a fost lansata la nivelul regiunii Sud Muntenia pe 6 martie 2008. Potentialii aplicanti au avut la dispozitie aproape doua luni pentru intocmirea cererilor de finantare. Termenul limita de depunere a fost 25 aprilie 2008. Pana la acea data au fost inregistrate 17 cereri de finantare din care: patru au fost recomandate spre finantare, sapte au fost recomandate ca rezerve, iar sase au fost respinse.

De aceste fonduri putea beneficia autoritatile publice locale din localitatile cu maximum 50.000 de locuitori, care aveau responsabilitati in domeniul gestionarii deseurilor sau gospodaririi apelor si a apelor uzate. Valoarea finantarii nerambursabile nu putea depasi 90% din valoarea totala a costurilor eligibile ale proiectului si trebuia sa se incadreze intre: 100.000 euro si 1.000.000 euro.

Liviu Musat, director Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, a declarat ca cele 4,5 milioane de euro disponibile pentru cele patru proiecte din regiunea Sud Muntenia, din Programul Phare CES 2006, reprezinta ultima schema de finantare din fonduri de pre-aderare implementata cu ajutorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, care, de-a lungul celor noua ani de activitate a contribuit la derularea de proiecte finantate de Uniunea Europeana in valoare de 100 milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.