Doar patru producatori vor primi subventii pentru irigatii

Producatorii agricoli din judetul Iasi nu constientizeaza necesitatea irigatiilor pentru a putea diminua macar o parte din efectele negative ale fenomenelor meteorologice atunci cand este cazul.

In urma secetei excesive din urma cu doi ani, au fost infiintate doar patru Organizatii ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI), respectiv OUAI Solonet Nord Bivolari, OUAI Solonet Sud Trifesti, OUAI Pretitu si OUAI Frasuleni.

Astfel, doar patru producatori agricoli din Iasi vor beneficia de subventiile pentru irigatii.

Conform specialistilor, producatorii agricoli care nu sunt organizati in OUAI nu beneficiaza de subventii.

Conform declaratiilor lui Neculai Olariu, director adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi, doar patru OUAI din judetul Iasi au depus cereri pentru a primi subventii pentru irigatii.

Cele patru OUAI sunt OUAI Solonet Nord Bivolari cu o suprafata irigabila de 1,8 mii hectare, OUAI Solonet Sud Trifesti cu o suprafata de peste 1,2 mii hectare, OUAI Pretitu cu o suprafata de aproximativ 3,3 mii hectare si OUAI Frasuleni ce detine o suprafata irigabila de circa 3,2 mii hectare.

Iesenii organizati in OUAI platesc apa folosita in scopul irigatiilor la Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF).

Conform specialistilor, producatorii organizati in OUAI beneficiaza de subventii din partea Ministerului Agriculturii, iar tariful anual si tariful de livrare a apei se negociaza cu ANIF.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.