Guvernul a aprobat organizarea si functionarea ANPA

pescuit, ANPA

Organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), institutie publica de interes national, care functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a fost discutata si aprobata de Guvern.

Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) este autoritatea de management a Programului Operational in domeniul pescuitului si acvaculturii. Agentia are un numar maxim de 181 posturi, functionari publici si personal contractual si este condusa de un presedinte-director general.

Agentia isi exercita atributiile in teritoriu prin structuri proprii, in cadrul carora, prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, se pot organiza servicii si birouri. Finantarea cheltuielilor curente si de capital ale Agentiei se asigura din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura are ca atributii elaborarea si implementarea strategiei nationale si a reglementarilor privind organizarea si administrarea sectorului pescaresc, protejarea si exploatarea resurselor acvatice vii, acvacultura, procesarea si piata produselor pescaresti, avand totodata rolul de autoritate de management a Programului Operational pentru Pescuit, dar si de control si inspectie.

In domeniul acvaculturii, ANPA stabileste masuri pentru valorificarea superioara a potentialului genetic prin acvacultura unor specii valoroase,cresterea calitatii produselor din acvacultura si asigurarea sanatatii publice, precum si asigurarea productiei din acvacultura pentru cazuri de forta majora. De asemenea, ANPA sprijina dezvoltarea acvaculturii in zonele dependente de pescuit si organizeaza, actualizeaza Registrul unitatilor de productie din acvacultura si emite licentele de acvacultura.

In domeniul organizarii pietei produselor pescaresti, ANPA adopta masuri de sprijinire a organizatiilor de producatori si a altor forme asociative si stabileste criterii de recunoastere si de retragere a recunoasterii organizatiilor de producatori din sectorul pescaresc. ANPA mai are atributii in domeniul cercetarii stiintifice, dar si in domeniul activitatii de control.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.