Fondurile pentru alimentarea cu apa din Dolj ar putea fi reduse

Ion Preoteasa, fonduri structurale

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ca Uniunea Europeana ar putea reduce fondurile alocate judetului pentru realizarea masterplanului de apa cu 57 de milioane de euro, din care cauza unele localitati cuprinse in acest proiect vor ramane nu doar fara apa, dar si fara posibilitatea de a mai depune alt proiect in acest sens pe fonduri structurale.

Ion Prioteasa a precizat ca cei care i-au adus la cunostinta intentiile UE au fost reprezentantii Ministerului Mediului, gestionarul masterplanului de apa, singura explicatie fiind ca “se taie fonduri” de la Bruxelles.

“Avem o problema cu masterplanul pe apa, proiect care a fost castigat de CJ Dolj si pe care doua firme, una din strainatate si una din Romania, trebuie sa-l faca si sa-l depuna la Bruxelles. Au fost identificate 18 localitati beneficiare, cu 24 de sate, ceea ce inseamna 16,5% din totalul unitatilor administrativ-teritoriale ale judetului. La ultima intalnire pe care am avut-o, la sfarsitul saptamanii trecute, cu reprezentantii Ministerului Mediului si cu cele doua firme, ni s-a spus ca de la Bruxelles au inceput sa se taie o serie de fonduri si nu se mai pot asigura 177 milioane de euro, ca ar trebui sa ne asigure 120 de milioane de euro”, a spus Prioteasa.

Dupa aflarea acestor informatii, presedintele CJ Dolj a avut discutii foarte tensionate cu reprezentantii celor doua firme de consultanta, mergand pana acolo incat a spus “totul sau nimic”. “Am avut discutii foarte tensionate si am ajuns pana acolo incat sa spunem ori totul, ori nimic, ca mai bine nu ne mai dati nimic. Nu acceptam sa ne taie cineva din banii pentru care noi am muncit, mai ales ca judetul Dolj nu seamana cu nici un alt judet, in sensul ca are un numar mare de localitati, respectiv 111, iar 90 la suta din sursele de apa sunt infestate cu nitrati, nitriti si amoniac si din doi in doi ani aceste concentratii se dubleaza, motiv pentru care boala cancerului albastru la sugari are cea mai mare frecventa in judetul Dolj”, a afirmat presedintele CJ.

Prioteasa a trimis o scrisoare mai multor parlamentari de Dolj, printre care se numara si presedintele PSD, Mircea Geoana, carora le-a solicitat sa aiba discutii cu ministrul Mediului, pentru ca localitatilor cuprinse in acest proiect nu li s-a mai permis sa depuna proiecte pe alte programe pentru alimentare cu apa.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.