51 de proiecte propuse spre finantare in cadrul Programului de Cooperare Romania-Bulgaria

 Programul de Cooperare Romania-Bulgaria, finantare, bani

51 de proiecte au fost depuse la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera de la Calarasi (in cadrul caruia se afla Secretariatul Tehnic Comun al Programului) pentru a fi evaluate in vederea finantarii din cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013. Acest apel de proiecte s-a derulat in perioada 9 iulie – 30 septembrie 2008.

Dintre proiectele depuse, 5 sunt in domeniul accesibilitatii, 10 in domeniul mediului si 36 in domeniul dezvoltarii economice si sociale.

Apelul s-a adresat exclusiv proiectelor care nu necesita investitii, respectiv propun realizarea de studii si strategii, schimburi de experienta, organizarea de evenimente etc. Toate proiectele trebuie sa fie comune, respectiv sa aiba cel putin cate un partener roman si unul bulgar.

Suma maxima acceptata ca finantare pentru un proiect in cadrul acestui prim apel a fost de 1,5 milioane euro.

Pentru aceasta licitatie au avut posibilitatea de a depune proiecte autoritatile publice locale, regionale sau centrale, organizatiile guvernamentale, universitatile si institutele de cercetare.

Incepand cu luna in curs se va derula activitatea de evaluare a proiectelor in vederea selectarii celor care urmeaza sa fie finantate.

Despre Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria

Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria are un buget total de 262 milioane de euro pentru cei sapte ani de implementare, din care contributia UE prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) este de aproximativ 218 milioane de euro, iar contributia nationala a celor doua state partenere este de aproximativ 44 milioane de euro.

Fondurile sunt alocate pe axe prioritare si domenii majore de interventie, putand fi obtinute pe baza unor proiecte comune intre parteneri romani si bulgari si printr-o stransa coordonare cu actiunile realizate in cadrul celorlalte programe operationale nationale din cele doua tari, pentru a asigura o dezvoltare echilibrata a zonei de granita.

Prin acest program se urmareste transformarea regiunii de granita dintre cele doua state intr-o zona atractiva prin crearea de noi locuri de munca si a unor conditii mai bune pentru dezvoltarea economica si sociala echilibrata in zona.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top