Denigrarea bancilor, pedepsita penal

Asociatia Romana a Bancilor

Asociatia Romana a Bancilor incearca sa gaseasca o solutie pentru introducerea, in codul penal, a faptei de denigrare a unei institutii de credit.

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a discutat cu ministrul justitiei, Catalin Predoiu, si intentioneaza sa contacteze si Ministerul de Interne pentru a gasi o solutie de introducere, in codul penal, a faptei de denigrare a unei institutii de credit, a declarat presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea.

Declaratia a fost facuta dupa adunarea generala a institutiei, la care a participat, “cu o parte de prezentari si discutii”, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, dar si reprezentanti a 35 din cele 39 de banci membre ale ARB.

“Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a facut referire la cateva puncte pe care noi le-am transmis (publicului, n.r.) inca de luni, 13 octombrie si de care ati luat cunostinta. Printre altele, este vorba de initiativa de a coagula un curent care sa rezolve problema celor care denigreaza bancile, care in mod vadit incearca sa aduca prejudicii unor institutii de credit”, a adaugat Ghetea. El a precizat ca BNR este de acord ca un asemenea demers este necesar si ca ARB a discutat deja cu ministrul justitiei, urmind sa dezbata problema si cu ministrul de interne.

“Am discutat cu ministrul justitiei, Catalin Predoiu, care a spus ca ar trebui sa gasim o solutie de introducere, in codul penal, a faptei de denigrare a unei institutii de credit. Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a avut aceeasi atitudine, intentionam sa contactam si Ministerul Internelor, pentru a gasi solutii de punere in aplicare a aceastei initiative”, a mai spus presedintele ARB.

Despre Asociatia Romana a Bancilor

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) este persoana juridica romana, constituita ca asociatie profesionala cu scop nelucrativ si isi desfasoara activitatea in conformitate cu statutul sau si legile romane. Activitatea ARB se incadreaza in prevederile legii care guverneaza activitatea bancara, conform careia:

“Institutiile de credit pot sa-si constituie asociatii profesionale, care sa le reprezinte interesele colective fata de autoritatile publice, sa studieze probleme de interes comun, sa promoveze cooperarea, sa informeze membrii asociatiei si publicul si sa organizeze serviciile de interes comun. Asociatiile profesionale ale institutiilor de credit colaboreaza cu Banca Nationala a Romaniei.”

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.