20% din achizitiile publice se vor realiza electronic

Achizitia publica electronica (e-procurement) reprezinta unul dintre primii pasi din e-Business. Achizitia publica prin modelul B2B este aplicabila in cazul in care organisme guvernamentale sau mari organizatii lanseaza apeluri pentru licitarea achizitionarii de bunuri sau servicii. In urmatorii cinci ani, furnizorii se asteapta ca jumatate din comenzi sa fie facute prin intermediul unei solutii de e-procurement.

Lansat pe 4 martie 2002, la initiativa Guvernului Romaniei, Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) a demonstrat ca achizitiile publice se pot realiza eficient si transparent, simplificand procedurile de participare la licitatie, atat pentru furnizori, cat si pentru cei care achizitioneaza produsele.

Conform informatiilor furnizate de Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), care va dezvolta si opereaza Sistemul electronic de achizitii publice, in anul 2007 numarul procedurilor de atribuire incheiate prin intermediul acestui sistem, disponibil la adresa de Internet www.e-licitatie.ro a fost de 52.332, din care 38.714 au fost achizitii directe. De la inceputul anului 2008 si pana la 31 octombrie, numarul procedurilor de atribuire incheiate prin intermediul SEAP a fost de 103.819, din care 92.742 au fost achizitii directe.

Mai multe detalii: www.marketwatch.ro

Sursa: Market Watch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.