PACT pentru finantarea ideilor de afaceri la sate

granturi, finantare, Uniunea Europeana

Astfel, organizatia nonguvernamentala si non-profit a investit, in 2007, 10.000 de euro in doua afaceri din comuna Agas, judetul Bacau. Anul trecut, focusul a fost mutat pe zona de sud a tarii, iar din bugetul de 13.000 de euro au fost finantate alte doua afaceri.

In 2007 si 2008, fundatia a derulat un proiect de training si consultanta adresat organizatiilor comunitare, in urma caruia patru dintre acestea au redactat planuri de afaceri care vizau domenii diverse: un salon de coafura – frizerie, un atelier de covoare si carpete traditionale oltenesti, o firma de organizat evenimente culturale si artistice si un producator de caramizi traditionale.

Pentru acest an, bugetul nu este inca stabilit, fundatia finantandu-se, in principal, din donatii private sau din fonduri de la Uniunea Europeana.

Finantarile oferite de PACT sunt sub forma unor granturi, iar pentru a avea acces la acestea, organizatiile nonguvernamentale trebuie sa intre intai in programul de formare si consultanta al fundatiei, in urma caruia invata si sunt ajutate sa realizeze un studiu de piata si un plan de afaceri. Grantul este acordat in baza unui plan de afaceri viabil si acopera 50% din costurile de inceput ale afacerii.

Mai multe detalii: www.standard.ro

Sursa: Business Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.