Gheorghe Flutur considera ca proiectul ‘Suceava, utilitati si mediu la standarde europene’ este pagubos

investitie, proiect, fonduri, Suceava, reabilitare

Flutur a explicat faptul ca, la inceputul acestui an, unele primarii, exemplificand cu Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc, au avut de achitat cate aproximativ 200.000 – 300.000 de lei in contul dobanzii la creditul angajat de fosta administratie a CJ Suceava pentru derularea proiectului, in conditiile in care nu beneficiaza, inca, de facilitatile prevazute in proiect.

Presedintele CJ Suceava a apreciat ca problema este foarte complicata, adaugand ca se incearca, in prezent, gasirea de solutii pentru rezolvarea acesteia. Totodata, Flutur a precizat ca trebuie regandita modalitatea de organizare a licitatiei pentru desemnarea operatorului de gaz metan, una dintre variante fiind aceea ca localitatile cuprinse in proiect sa nu mai fie scoase la licitatie la pachet, ci individual. Ultima licitatie pentru concensionarea serviciului de distributie de gaz metan a avut loc luna trecuta, dar nu s-a prezentat niciun ofertant.

‘Suceava, utilitati si mediu la standarde europene’ are ca obiectiv infiintarea si extinderea distributiei de gaze naturale in 60 de localitati ale judetului, dintre care cinci orase, prin construirea a 380 de kilometri de conducte de transport de inalta si medie presiune si a 44 de statii de reglare, masurare, predare. Ar urma sa fie racordate la reteaua de gaz metan un numar de circa 88.000 de gospodarii, realizandu-se astfel, anual, o reducere de 795.000 de metri cubi lemn.

Totodata, se are in vedere reabilitarea sistemelor de termoficare din sase orase ale judetului, respectiv Vatra Dornei, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Siret, Suceava si Radauti, prin refacerea centralelor termice si a punctelor termice, reabilitarea sistemului de transport si distributie a agentului termic, contorizarea la nivel de consumator final, reducerea pierderilor cu peste 45%, reducerea pretului de productie a agentului termic. Valoarea investitiilor este de 83,6 milioane de euro, finantarea realizandu-se printr-un credit extern cu garantie guvernamentala.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top