Therme Bucuresti a fost construit cu ajutoare de stat de 6,6 milioane de euro

bani.jpg

thermeProiectul Therme a beneficiat de un ajutor de stat de 6,6 milioane euro, insemnand 22% din valoarea initiala a investitiei de 29,5 milioane euro. Reprezentantii Therme precizeaza ca valoarea totala a investitiei, in momentul finalizarii ei, in decembrie 2015, a fost extinsa la 50 milioane euro, iar valoarea anuntata de Minsiterul de Finante era cea prevazuta in proiectul depus in 2013.

Valoarea ajutorului de stat reprezinta, in aceste conditii, 13% din investitie. Complexul turistic Therme  este finantat de stat in cadrul Programului multi-anual de ajutoare de stat pentru dezvoltare regionala. Alte noua companii au primit ajutoare in valoare de circa 100 milioane euro, in cadrul aceleiași scheme de finantare.

Investitia in valoare de aproximativ 29,5 milioane de euro a beneficiat de un ajutor de stat de 6,6 milioane de euro (28,8 milioane de lei), va crea cel putin 200 de locuri de munca și va genera contributii la dezvoltarea regionala prin plata directa de taxe și impozite la bugetul de stat și bugetele locale de aproximativ 10,4 milioane de euro pana in 2020”, precizeaza Ministerul de Finante.

Proiectul Therme transforma apa geotermala captata de la o adancime de 3.100 m, in zona comunei Balotești, judetul Ilfov.

In prezent, potrivit dezvoltatorilor, centrul wellness este cel mai mare de acest gen din Europa, fiind construit de la zero pe un areal de 250.000 de metri patrati (echivalentul a aproximativ 39 de terenuri de fotbal). Suprafata construita este de peste 30.000 mp, avand o capacitate de 4.000 de persoane simultan.

Terenul este proprietatea investitorilor, iar pentru apa termala utilizata acestia achita taxe de exploatare. Complexul este compus din trei zone principale, respectiv zona de relaxare cu piscine, palmieri si jacuzzi, zona de distractie cu tobogane si piscina cu valuri si zona cu saune tematice si piscina cu seleniu.

Sursa: Ministerul Finantelor

One thought on “Therme Bucuresti a fost construit cu ajutoare de stat de 6,6 milioane de euro”

  1. Balici Mihai spune:

    Este bine ,deci cu 6,6 milioane de euro au creat peste 200 de locuri de muinca
    La programul guvernamental comert/servicii pentru IMM cu 7 milioane de euro s-au creat peste 500 de locuri de munca
    La programele europene unde se consiliaza someri , perfectionare ,calificare frizeri/ospatari , fierari betonisti etc unde o firma primeste 5 milioane de euro nu i se impune nici un loc de munca nou creat
    De aceea noi militam pentru iesirea din structurile mafiote UE pentru a nu mai plati de pomana cca 2 miliarde de euro pe an contributia la UE ,plus sa ne instrainam economia , sa o distrugem cu buna stiinta pentru a respecta legislatia europeana , pentru a tine trantori europarlamentari cu 10-20.000 de eurio pe luna ,iar ei sa ne bage pe gat programe total ineficente pentru poporul roman pe banii nostri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.