Timisoara a aderat la campania “Cities4Europe-Europe for citizens”, lansata la Bruxelles

timisoara-romania.jpg

Municipiul Timisoara a aderat la campania “Cities4Europe – Europe for citizens”, care a fost lansat pe 7 mai, la Bruxelles si la care participa alte peste 80 de orase mari din Europa.

“A venit timpul schimbarii politicii – orasele se pot implica, inspira, pot avea impact. Peste 80 de orase importante din Europa s-au intâlnit astazi pentru a lansa o campanie care exploreaza si promoveaza noi forme de democratie”, se arata intr-un comunicat al Primariei Municipiului Timisoara.

“Cities4Europe – Europa pentru cetateni” isi propune implicarea cetatenilor intr-un dialog despre viitorul european comun, inspira toate nivelurile de guvernare pentru a pune oamenii pe primul loc si urmareste impactul modului in care deciziile sunt luate in Europa. in aceasta luna, Cities4Europe prezinta initiative locale de succes care sa-i implice pe cetateni, mentioneaza sursa citata.

“Este timpul sa schimbam modul in care facem politica in Europa. UE trebuie sa asculte mai mult si sa se implice mai mult in relatia cu cetatenii sai. in calitate de lideri locali si membri ai Eurocities ne angajam sa-i includem pe cetatenii nostri intr-un dialog despre viitorul nostru”, spune presedinte al Eurocities si primarul orasului Gent, Daniel Termont, intr-un mesaj citat de municipalitatea timisoreana.

Primarul Barcelonei, Ada Colau, a afirmat, potrivit aceleiasi surse, ca astazi “cetatenii sunt cei care iau tot mai multe masuri colective la nivel local pentru a aborda provocarile pe care le experimenteaza. in calitate de autoritati locale, lucram indeaproape pentru a include cetatenii in procesul decizional si putem impartasi aceasta experienta cu alte niveluri de guvernare”.

“Orasele au experienta in a face lucrurile diferit. Prin crearea de politici publice impreuna cu cetatenii nostri, atingem un potential inovator care se potriveste adesea nevoilor urbane si europene”, spune primarul orasului Bruxelles, Philippe Close, citat in comunicat.

Cities4Europe va prezenta aceste idei la Edinburgh in noiembrie, la Conferinta anuala Eurocities. inaintea alegerilor europene de anul viitor, summitul primarilor din martie 2019 va fi o oportunitate pentru edili de a impartasi, cu liderii nationali si europeni, recomandarile cele mai importante colectate de la cetateni.

“Orasele noastre au nevoie in egala masura atât de imobilitate placuta, cât si de mobilitate durabila. Spatiile publice trebuie sa fie recucerite si sa devina din nou locuri pentru plimbare si intâlnire. Este nevoie de curaj pentru a ajunge acolo. in toata Europa, cetatenii pot si trebuie sa ajute autoritatile sa-l gaseasca”, a remarcat filosoful si economistul Philippe Van Parijs, care a vorbit la evenimentul de lansare al Cities4Europe se va derula pe durata unui an.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.