Toamna se numără planurile

A trecut vara, au trecut concediile şi au trecut pauzele prelungite ce au venit cu sezonul cald. Ba mai mult, a început şi şcoala iar din luna Octombrie pornesc şi cursurile pe la universităţi.

Faptul că suntem în plin sezon de debut al noului an şcolar/universitar ar trebui să ne aducă aminte că învăţatul şi studiul, nu se termină pentru noi. Omul fiind supus uitării şi dedicat dezvoltării şi învăţării continue.  Întotdeauna o să mai fie ceva de citit şi de luat aminte.

După cum spune şi titlul, toamna se numără planurile, viaţa noastră este cel mai mare proiect la care facem parte şi trebuie să o planificăm pas cu pas iar aceasta perioada este foarte bună pentru a realiza o revizuire a lucrurilor ce le-am avut în plan, în perioada recentă. Ce am făcut, ce n-am făcut, ce puteam face mai bine şi ce o sa vrem să facem pe viitor? Sunt întrebări la care merită să ne oprim pentru o clipă. Iar după ce am tras concluziile (într-un mod cât mai obiectiv) putem să ne propunem noi planuri dedicate dezvoltării personale. Participarea la evenimente dedicate domeniului ce te interesează fiind recomandate pentru bună creştere şi dezvoltare.

Aşa că trebuie avut în vedere faptul că în perioada următoare se vor desfăşura o serie de evenimente care merită atenţia din partea tuturor celor ce sunt receptivi şi dornici să-şi dezvolte bagajul de cunoştinţe.

26-27.09.2012 – Organismul Intermediar pentru IMM: Eveniment de informare şi instruire – Timişoara

Organismul Intermediar pentru IMM invită toate persoanele interesate să participe la evenimentul de informare şi instruire care are loc în perioada 26–27 septembrie a.c. la Timişoara.  Evenimentul este compus dintr-o conferinţă regională şi două seminarii interactive, conform proiectului de agendă.

Campania naţională îşi propune să informeze potenţialele persoane interesate asupra fondurilor disponibile şi stadiului implementării AP1, şi să crească nivelul de pregătire al beneficiarilor contractelor de finanţare şi al consultanţilor acestora în cadrul operaţiunilor aflate în gestionarea OI IMM, contribuind astfel la buna implementare a fondurilor alocate prin POS CCE AP1.

      04.10.2012 – Conferinţa Finanţare.ro – Bucureşti – 2012

       Structura conferintei, cu patru dezbateri centrale, incurajeaza implicarea activa a publicului prin sustinerea opiniilor proprii si adresarea de intrebari cu privire la urmatoarele subiecte:

     I FINANTARE EUROPEANA: Care sunt perspectivele fondurilor europene in perioada 2014-2020? (noi directii de actiune, dezvoltare rurala, cercetare, cresterea competitivitatii, mecanismele de stabilire a prioritatilor, mediu, energii, start – up, inovare, tehnologii noi);

II INVESTITII: Pentru ce proiecte si afaceri este recomandata finantarea din surse private?(business angels in Romania, fonduri de investitii active, posibilitati de accesare a creditelor bancare, cofinantarea proiectelor initiate cu fonduri europene, autofinantarea, avantajele finantarilor din surse private);

III IMPLEMENTARE: Care sunt principalele tipuri de provocari in  implementarea proiectelor cu finantare europeana? (bune practici in planificare si implementare, impactul proiectelor, cotele de prefinantare, decontarile intermediare si finale, consultanta in managementul proiectelor si achizitii publice, provocarile de cash – flow, sustenabilitatea proiectelor);

IV MANAGEMENTUL PROIECTELOR: Au nevoie companiile de un birou de managementul proiectelor (PM Office)? (avantajele si dezavantajele PMO, cultura organizationala, organizatia bazata pe proiecte, specificul PMO in organizatiile mici, gestiunea portofoliului de proiecte, resurse umane specializate).


18.10.2012 – Rolang Gareis Consulting Lecture: PM Health Check – Bucureşti. (Participare gratuită)

In acest lecture va fi prezentat modul in care abordarile processRGC, projectRGC, si changeRGC sunt relationate, cum poate fi asigurata o terminologie consecventa pentru companii, modul in care diferite roluri pot colabora in interiorul unei companii si modalitatea de integrare a diferitelor metode. Pentru aceasta integrare este necesara o perceptie a companiei ca un sistem social cu o identitate distincta.

Beneficiile evenimentelor RGC lecture sunt:

  • Pentru participanţi: Informaţii cu privire la evoluţii teoretice recente şi cele mai bune practici; networking cu participanţii din alte companii şi cu speakerii
  • Pentru companiile care trimit participanţii: Benchmarking al practicilor interne ale companiei prin colectarea de informaţii cu privire la alte companii
  • Pentru speakeri: Posibilitatea de a susţine prezentări în faţa unei audienţe internaţionale; reflecţie asupra competenţelor individuale şi organizaţionale

17-18.11.2012 – Conferinţa Succes pentru România – Bucureşti (Posibilitate bilete gratuite)

Succes pentru Romania isi propune:

  • sa motiveze si sa inspire tinerii pentru a produce o schimbare in societatea romaneasca;
  • sa ajute la constientizarea si dezvoltarea adevaratului potential din fiecare tanar pentru descoperirea pasilor catre succes;
  • sa creeze o comunitate de oameni de succes;
  • sa sustina ideea de dezvoltare personala continua pentru o cariera de succes si o viata implinita.

Lista, fiind deschisă, poate continua şi cu alte conferinţe/seminarii din zona telecom, pharma etc. Aici fiind selectate evenimentele ce sunt legate de zona Managementului de Proiect, finanţare proiectelor şi dezvoltarea personală.

Iar dacă toamna se numără planurile, includeţi printre acestea şi participarea la un eveniment de acest tip.

Investiţi în dumneavoastră!

About Ionel Timisan

Nascut in 1987, Ionel Timisan se descrie ca fiiind atent, meticulos, deschis spre nou si cu multa rabdare. Este absolvent al specializarii de “Inginerie Economica in domeniul Mecanic”, cu experienta profesionala in domeniul comertului, asigurari si IT dar si un obisnuit al activitatilor de voluntariat organizate in comunitatea locala. Debutand la varsta de 18 ani si fiind la inceput de evolutie profesionala, abordeaza activitatile desfasurate intr-o maniera tanara si cu un aer modern, participand activ la obiectivele intreprinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.