Fraudele cu bani europeni sunt mai mari decat cele raportate

avocat1.jpg

Fraudele cu fonduri europene sunt mult mai mari decat cele 600 de milioane de euro raportate de statele membre ale Uniunii Europene in 2010, relateaza publicatia electronica EUobserver.com.

Extinderea activitatilor ilicite care aduc pierderi in bugetul Uniunii Europene este cu adevarat socanta (…) Consideram ca suma reala este mult mai mare“, a declarat comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding.

Anul trecut, bugetul Uniunii Europene a fost de 125,5 miliarde de euro, dar o suma importanta se presupune ca a fost furata in special prin intermediul programelor pentru agricultura si dezvoltare regionala. Statele membre au administrat, prin intermediul agentiilor nationale, 80 la suta din bugetul UE. Cei care comit aceste infractiuni reusesc sa scape mutandu-se in statele membre unde pedepsele sunt reduse sau chiar inexistente. In aceste conditii, Reding considera ca UE are nevoie de o “lege federala” care sa asigure o mai buna cheltuire a banilor si care sa-i impiedice pe cei care comit fraude sa caute refugiu in anumite state membre.

Daca avem un buget federal cu bani care vin de la cele 27 de state membre ale Uniunii, trebuie sa avem si o lege federala care sa protejeze acest buget“, a spus Reding.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.