TVA Split: Cont gratuit pentru firmele private – promite statul

Taxe-Pixabay.jpg

Firmele private care vor fi obligate sa-si deschida cont separat pentru TVA vor putea beneficia de conturi deschise gratuit la Trezoreria Statului, in lei, pentru procedura de plata defalcata a taxei pe valoare adaugata, au promis, miercuri, reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice.

Intr-o intâlnire informala cu presa, reprezentanti ai MFP au declarat ca aceste conturi gratuite vor putea fi deschise de la 1 ianuarie 2018, data de la care urmeaza sa se aplice obligatoriu mecanismul “split VAT” pentru firmele platitoare de TVA – relateaza HotNews.

Potrivit surselor citate, acest cont va fi gratuit neexistand comisioane.

In perioada octombrie-decembrie 2017 mecanismul TVA split va fi optional, iar de la 1 ianuarie 2018, obligatoriu.

Platitorii de TVA pot deschide aceste conturi si la bancile comerciale (contra cost), dar ele vor fi deschise in mod automat la unitatile Trezoreriei.

Aceste conturi deschise la Trezorerie vor fi administrate gratuit, fara perceperea de comisioane pentru plati sau alte costuri.

La banci vor fi deschie conturi de TVA pentru operatiunile in valuta. In cazul bancilor, acestea pot deschide si ele conturi automat, dar daca nu vor fi folosite timp de 90 de zile acestea vor fi automat inchise.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.