Uita de greseli, mergi mai departe!, un nou concept pentru project management

Expresii precum "Greseala mea!" "Este vina mea!" nu au ce cauta in project management, considera Jim de Piante, Executive Project Manager IBM Corporation, speaker in cadrul celei de-a V-a editii a PM Forum.


Evenimentul a fost organizat de CODECS si PMI Romania Chapter, cu sustinerea Microsoft, TotalSoft, IBM si Venid Construction.

"Este bine sa stii cand ai gresit, dar preocuparile pentru justificarea greselii de cele mai multe ori consuma timp si energie indepartandu-ne de catre obiectivul final al proiectului nostru," explica Jim de Piante, unul dintre specialistii internationali in leadership si project management.

Potrivit lui De Piante, o metoda care trebuie abordata in astfel de cazuri este de a "uita si a merge mai departe in cadrul proiectului". "In cadrul unei echipe trebuie sa fim uniti si sa-i sustinem pe cei de langa noi, valorificandu-le calitatile, si nu speculand greselile!" apreciaza specialistul.

Jim de Piante a prezentat la PM Forum o serie de solutii prin prisma comparatiei cu antrenoratul unei echipe de fotbal. "Tot ce merita sa cunosti despre Managementul de Proiect am invatat ca antrenor al unei echipe de juniori de fotbal. In acest sport, succesul se masoara in numarul de victorii.

Echipele castiga deseori atunci cand antrenorul lor este si un bun lider. In managementul de proiect, succesul se defineste ca scop clar, livrare la timp si incadrare in buget. Proiectele sunt finalizate cu succes atunci cand managerul de proiect este un bun lider," precizeaza specialistul

Editia a V-a a PM Forum a reunit pe cei mai importanti specialisti straini si romani din project management, fiind si in acest an cel mai important eveniment de profil din Romania.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta a aproximativ 200 de participanti dornici sa afle care sunt tehnicile si abilitatile implementate eficient in proiecte de succes, discutiile vizand "lectiile invatate" pe parcursul implementarii unor "megaproiecte", consumatoare de resurse financiare si umane.

In cadrul PM Forum au dialogat cu participantii Jim de Piante, Dr. Alexandre Rodrigues, Partner al PMO Consulting – companie internationala specializata in Project Management, consultanta si training de nivel avansat -, dar si Chris Kinderman – PMP, Managing Partner Blue 5, Alessandro Cortesse – PMI EMEA, Executive Project Manager, IBM Corporation, Hans AAROE – compania GRONTMIJ, Carl Bro, Wayne F. Abba – Executive Director Abba Consulting, precum si Simona Bonghez, PMP, cSPM, President PMI Romania Chapter, Gheorghe Stefanescu, PMP, Director Program Management de Proiect, CODECS.

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Managementul-proiectelor.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Managementul-proiectelor.ro, 11 noiembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.