Un producător român de îngrășăminte organice s-a listat pe piața AeRO a BVB

agricultura-bani-europeni.jpg

Acțiunile Norofert SA, producător român de îngrășăminte organice, au intrat la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București, sub simbolul NRF. Firma, o afacere de familie, a fost înfiinţată în 2000.

Norofert a fost lansată de omul de afaceri Florin Popescu, iar din 2015 firma este condusă de fiul lui, Vlad Popescu şi a rămas de-a lungul anilor o afacere de familie iar astăzi este unul dintre cei mai importanți producători de inputuri agricole ecologice din România.

Pe 18 iulie 2019, Norofert a realizat un plasament privat pentru acțiunile sale, în timpul căruia compania a atras 7,25 milioane de lei de la 71 de investitori din piața de capital. Oferta s-a închis în termen de 8 ore de la lansare. Investitorii au subscris un număr de 712.500 de acțiuni nou emise, la o valoare nominală de 0,4 lei pe acțiune și o primă de emisiune de 9,6 lei pe acțiune. Capitalizarea de piață a companiei la momentul plasamentului privat era de peste 20 de milioane de lei.

Capitalul atras în timpul plasamentului privat din vară a fost direcționat către lansarea și promovarea liniei Karisma, extinderea echipei cu 28 de membri noi, precum și echiparea și demararea operațiunilor din noua fabrică din Filipeștii de Pădure.

În urma plasamentului privat, familia Popescu reprezentată de Vlad Popescu, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație… Mai multe detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.