Un sfat pe zi – Companii de stat VII

business-plan.jpg

codrinpaveliucAnonim, 49 de ani, Bucuresti

Intrebare: “Ce ai face pentru a restructura o companie de stat aflata in acest moment in pierdere (CFR, un hotel etc.)”?

Raspuns: Pentru restructurarea unei companii de stat, as incepe cu o analiza reala a resurselor materiale si umane existente in cadrul acesteia. Masurile luate se vor raporta direct la acestea. In primul rand, ar fi restructurate (date spre casare) resursele materiale aflate in stare de nefunctionare sau uzate peste masura (sau care pur si simplu nu mai fac fata standardelor), urmand ca din veniturilor obtinute de pe urma acestora (fierul topit dintr-un tren, utilajele dintr-un restaurant etc.) sa fie folosite pentru cumpararea unora noi (fie si acoperirea partiala a costurilor. A doua masura s-ar referi la restructurarea resurselor umane (neincluzand si concedieri), respectiv restructurarea cheltuielilor salariale, a posturilor (realocarea de sarcini, schimbarea fiselor de post etc.). Detalii despre resurse umane aici:

Mai pot fi si alte masuri aplicate in functie de specificitatea fiecarei companii.

Pentru detalii (pentru o companie specifica), ma puteti contacta.

 

About Codrin Paveliuc

Codrin Paveliuc Olariu este cercetator postdoctoral in cadrul Departamentului de Economie si Dezvoltare Rurala a Gembloux Agro Bio Tech, University of Liege, Belgia. Are un doctorat in Management si marketing in agricultura, Master in Management agricol, fiind Inginer Diplomat in Agricultura. Specialist in politici publice pe probleme cum ar fi securitatea alimentara, agricultura sau dezvoltarea rurala, a lucrat cu Groupe de Bruges, Guvernul Romaniei (MADR) , Comisia Europeana si diverse companii de consultanta. Este Presedintele Comitetului Director al YPARD (Young Professionals` Platform for Agricultural Research for Development) si fondator al YPLD (Young Professionals in Local Development).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.