Un sfat pe zi – Dezvoltare locala

G.E., 33 de ani, consultant, Bucuresti

Intrebare: “Sunt consultant in management si lucrez cu diferite companii multinationale la strategii de CSR de aproape 5 ani. Recent mi-a atras atentia din aceasta perspectiva dezvoltarea comunitara, dar, avand in vedere multitudinea de organizatii si proiecte existente in Romania in acest domeniu, am decis sa extind aria de expertiza asupra dezvoltarii locale. Care crezi ca ar fi punctul de pornire intr-un proiect de CSR in dezvoltare locala?”

Raspuns: Pentru realizarea unui proiect de CSR in dezvoltare locala (in mediul rural), va recomand sa luati in calcul punerea in valoarea a legaturilor rural – urban existente intre centrele urbane si comunitatile rurale din imediata proximitate. Prin valorificarea acestora, ambele pot creste si se pot dezvolta mult mai bine din punct de vedere economic, social, cultural, ambiental etc.

Detalii despre aceste legaturi puteti gasi AICI.

About Codrin Paveliuc

Codrin Paveliuc Olariu este cercetator postdoctoral in cadrul Departamentului de Economie si Dezvoltare Rurala a Gembloux Agro Bio Tech, University of Liege, Belgia. Are un doctorat in Management si marketing in agricultura, Master in Management agricol, fiind Inginer Diplomat in Agricultura. Specialist in politici publice pe probleme cum ar fi securitatea alimentara, agricultura sau dezvoltarea rurala, a lucrat cu Groupe de Bruges, Guvernul Romaniei (MADR) , Comisia Europeana si diverse companii de consultanta. Este Presedintele Comitetului Director al YPARD (Young Professionals` Platform for Agricultural Research for Development) si fondator al YPLD (Young Professionals in Local Development).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.