Un sfat pe zi – Management privat (Companii de stat)

Anonim, 49 de ani, Bucuresti

Intrebare: “Revin in urma declaratiilor de ieri ale premierului privind introducerea managementului privat in companiile de stat (cred ca va citeste blogul). Pentru o companie de stat, cu 5000+ angajati, pierderi anuale de aproximativ 8 milioane lei (cifre aproximative, fictive), care nu a beneficiat de un management prea stralucit in ultimii ani, care considerati ca ar fi cea mai buna directie strategica in acest moment? Vorbesc strict din punct de vedere al managementului.”

Raspuns: Pentru am mentionat in raspunsul pe care vi l-am dat anterior, nu sunt un fan al concedierii personalului. Puteti vedea asta aici:

http://codrinpaveliuc.finantare.ro/2011/04/27/companii-de-stat/ . Pentru o companie de genul celei mentionate de dumneavoastra (cu putinele date puse la dispozitie), as opta pentru o reorganizare structurala a acesteia, respectiv a departamentelor si activitatii de productie. De cele mai multe ori, acest lucru poate duce la o crestere a eficientei muncii in primele trei luni cu aproximativ 15%, iar prin reorganizarea sistemului de salarizare si compensatii si beneficii ale angajatilor acest procent poate depasi 25% pentru primul an.

Cum am mentionat anterior, resursele umane sunt cele mai valoroase: http://codrinpaveliuc.finantare.ro/2011/04/20/un-sfat-pe-zi-20-04-tanar-absolvent-caut-loc-de-munca/ . Acestea trebuie puse in valoare si sustinute, profitabilitatea (sau pierderile) unei companii depinzand de capacitatea acestora de isi indeplini sarcinile in mod adecvat.

About Codrin Paveliuc

Codrin Paveliuc Olariu este cercetator postdoctoral in cadrul Departamentului de Economie si Dezvoltare Rurala a Gembloux Agro Bio Tech, University of Liege, Belgia. Are un doctorat in Management si marketing in agricultura, Master in Management agricol, fiind Inginer Diplomat in Agricultura. Specialist in politici publice pe probleme cum ar fi securitatea alimentara, agricultura sau dezvoltarea rurala, a lucrat cu Groupe de Bruges, Guvernul Romaniei (MADR) , Comisia Europeana si diverse companii de consultanta. Este Presedintele Comitetului Director al YPARD (Young Professionals` Platform for Agricultural Research for Development) si fondator al YPLD (Young Professionals in Local Development).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.