Un simbol al Clujului va fi reabilitat cu fonduri UE. Biserica va fi inchisa 3 ani

00173233_large.jpg

Biserica romano-catolica “Sfantul Mihail” din Cluj, un simbol al orasului si a doua ca marime din Romania, va inchisa timp de 3 ani pentru renovari. Lucrarile de reabilitare sunt finantate din fonduri europene.

Biserica romano-catolica a obținut o finanțare de aproape 22 mil. lei (peste 4,7 mil. euro), prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 5, Prioritatea de investitii 5.1. Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.

Obiectivul general al proiectului este cresterea numarului mediu anual de vizitatori in biserica romano-catolica Sf. Mihail din municipiul Cluj-Napoca, prin punerea in valoare a obiectivului de patrimoniu, contribuind astfel si la cresterea competitivitatii arealului. Prin implementarea proiectului se preconizeaza o crestere medie de 6% a numarului anual de vizitatori.

Planul tehnic va fi depus in aceasta luna, dupa care se va trece la alegerea firmei care va executa lucrarile de renovare. in planul de reabilitare e trecut acoperisului, reorganizarea tiglelor si curatarea peretilor de piatra. De asemenea, biserica va fi dotata cu un sistem de iluminare si cu o retea electrica moderna, precum si cu un sistem de incalzire.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.