Un startup românesc a fost selectat în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie

bright-spaces-1024x574-1.jpg

Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale complete de prezentare și ofertare a clădirilor și spațiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie. Pi Labs este prima firmă de venture capital din Europa care investește exclusiv în startup-uri care dezvoltă tehnologii pentru domeniul imobiliar.

Bright Spaces a fost ales, alături de alte 4 startup-uri europene, dintr-un total de peste 600 de echipe înscrise. Startup-ul românesc va intra într-un program intensiv de 15 săptămâni, având ca obiectiv dezvoltarea produsului și scalarea companiei la dimensiunea și la necesitățile pieței office europene.

Nucleul programului este centrat pe mentorat strategic, pe colaborare cu comunitatea din real estate și pe oportunitatea de a dezvolta o rețea cu comunitatea mai largă de property și proptech, alumni ai Pi Labs și investitori. Programul se va desfășura din martie până în iunie, iar la finalul acestei perioade Bright Spaces își va prezenta soluția în fața unei audiențe formate din investitori, jurnaliști și dezvoltatori imobiliari de talie internațională, în vederea desfășurării următoarei runde de finanțare de tip seed.

„Acceptarea în acceleratorul Pi Labs înseamnă pentru noi un salt de minimum un an în dezvoltarea Bright Spaces. Accesul la o piață de top în real estate la nivel mondial, cum este Londra, discuțiile cu peste 40 de mentori și posibilitatea de a obține următoarea rundă de finanțare de la fonduri de investiție europene cu specific în proptech reprezintă avantaje clare. A fost o competiție mare, cu un proces de selecție desfășurat pe câteva luni de zile, ce a presupus un efort de echipă pe măsura rezultatului. Deși această criză de sănătate publică a împins desfășurarea acceleratorului într-un mediu 100% online, beneficiile pentru noi sunt, fără doar și poate, majore”, spune Bogdan Nicoară, Founder & CEO Bright Spaces.

„Am selectat Bright Spaces în acceleratorul nostru, în contextul în care am observat o creștere a cererii de digitalizare a procesului de leasing pentru spațiile de birouri. Ne-a impresionat experiența comercială și tehnologică a echipei și interesul pe care îl arată în relația cu clientul. Considerăm că Bright Spaces este bine poziționat și are toate atuurile pentru a livra această platformă, care face mai ușor pentru proprietari să își prezinte efectiv produsele într-un mediu digital. Într-o lume post-COVID, avem nevoie de mai multe platforme de vizualizare care să permită chiriașilor să viziteze, virtual, proprietățile de care sunt interesați”, spune Faisal Butt, fondator și CEO Pi Labs.

În contextul restricțiilor de călătorie și de socializare impuse în prezent, programul derulat de Pi Labs anul acesta va fi primul care se va desfășura la distanță.

Platforma Bright Spaces este o soluție de tip SaaS și oferă beneficii reale pentru dezvoltatori / proprietari de clădiri de birouri, agenții și brokeri de real estate și chiriași:

  • un singur punct de informare pentru agenți și potențiali chiriași;
  • posibilitatea prezentării 3D a clădirii și a spațiilor disponibile într-un mediu complet digital, făcând mai ușoară decizia de a viziona spațiul și de a cere o ofertă pentru potențialii chiriași;
  • maparea automată a tuturor punctelor de interes din jurul clădirii (transport în comun, accesibilitate centru oraș, restaurante, hoteluri, cafenele, săli de fitness etc.)
  • evidențierea beneficiilor majore pentru potențialii chiriași prin metrici personalizați…

Mai multe detalii găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.