Vicepremierul Dragnea spune ca a rezolvat problema arieratelor, prin ordonanta guvernamentala

liviu_dragnea.jpg

COMITETUL EXECUTIV NATIONAL AL PSDVicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca situatia arieratelor care a creat nemultumirea liderilor locali s-a rezolvat printr-o Ordonanta de Guvern.

“Situatia este rezolvata, atunci a fost o comunicare proasta. Chiar in ziua in care erau acele nemultumiri si comentarii se aprobase in Guvern o ordonanta care a reglementat posibilitatile prin care arieratele pe care le au autoritatile locale sa poata fi rezolvate prin mai multe mecanisme. (…) Localitatile care au facut arierate facand sau sugerand unor companii sa continue lucrarile stiind foarte clar ca nu au prevedere bugetara sa acopere acele investitii, acele arierate nu vor fi stinse.

Nu puteam sa luam banii de la cei care au fost corecti si au respectat legea in toti anii astia si care acum, cand trebuie sa primeasca bani, nu-i primesc pentru ca banii care trebuiau sa ajunga la comunitatile lor trebuie sa achite niste datorii locale ale altor colegi. Pentru localitatile care au arierate din banii care ii primesc din cota de 20% nu-i pot folosi decat pentru platirea datoriilor cu prioritate, dar pentru o localitate care nu are arierate, si ea primeste din cota de 20% si ii foloseste pentru coofinantarea proiectelor locale”, a explicat Dragnea.

Mai multe detalii: Hotnews.ro

Foto: Cursdeguvernare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.