Viitor incubator de afaceri la Târgu Secuiesc, realizat prin fonduri REGIO

DSCN0988-e1565702229642.jpg

O veche centrală termică dezafectată din Târgul Secuiesc se va transforma într-un incubator de afaceri nou și modern. Este cel de-al doilea incubator de afaceri ce se va construi în Regiunea Centru cu finanțare prin Programul Operațional Regional în perioada 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat azi, 13.08.2019, la sediul ADR Centru, proiectul având o valoare totală de 2,61 milioane lei. Incubatorul de afaceri va găzdui firme ce vor activa în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, oferind spațiu pentru firme mici și mijlocii la un preț avantajos și asigurând echipamentele necesare pentru desfășurarea activităților.

“Acest incubator de afaceri va oferi spații și logistică pentru 16 societăți comerciale, cu scopul de a le sprijini atât în dezvoltarea de activități comerciale profitabile, cât și în crearea de noi locuri de muncă pentru cetățeni. Prin definiție, un incubator creează, pentru afacerile aflate la început de drum, un mediu propice de funcționare, cu costuri reduse, fiindcă această perioadă din viața unei firme este critică pentru calibrarea activității și prevenția eșecului. Pentru municipiul Târgu Secuiesc ce are o populație de aproape 20.000 de locuitori, acest proiect este foarte important pentru comunitatea locală, atât prin lucrările de modernizare a unui spațiu abandonat, cât și prin contribuția pe care o generează în susținerea mediului privat,” a declarat Simion Crețu Director general ADR Centru.

Din valoarea totală a proiectului de 2.618.439 lei, suma de 1.485.313 lei, (aproximativ 319.834,76 Euro) reprezintă finanțarea nerambursabilă solicitată de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc. Diferența dintre cele două sume reprezintă cofinanțarea asigurată de către beneficiar pentru realizarea proiectului. Fondurile nerambursabile alocate provin din bugetul Regiunii Centru alocat prin Prioritatea de investiții 2.1B a Programului Operațional Regional 2014-2020, unde este disponibil pentru accesare un buget de 77,25 milioane lei fonduri nerambursabile.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.