Zece tramvaie achiziţionate cu fonduri europene nerambursabile pentru municipiul Brăila

tramvai.jpg

Zece tramvaie vor fi achiziţionate pentru municipiul Brăila cu fonduri europene nerambursabile în valoare de aproximativ 80 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Tramvaiele vor avea o lungime de 18 metri şi vor deservi ruta de transport public cu numărul 21 din municipiul Brăila, ele urmând să fie achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDRAP.

Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 13 iunie, iar investiţia va fi implementată de MDRAP, în calitate de lider de parteneriat şi municipiul Brăila, în calitate de partener.

Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea transportului public local în Brăila, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 79.032.583 lei, iar perioada de implementare de 48 de luni.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, Obiectivul specific 4.1 “Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă” din Axa prioritară 4 “Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a POR 2014-2020.

POR 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Alocarea estimată se ridică la 8,38 miliarde euro, din care 6,86 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE (prin FEDR), iar 1,52 miliarde de euro – contribuţia naţională. Autoritatea de Management a programului funcţionează la nivelul MDRAP.

POR 2014-2020 finanţează proiecte care contribuie la obiectivul general de creştere a competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să-şi poată gestiona în mod eficient resursele şi să-şi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.