Oportunitate de finantare pentru proiectul tau

Pentru cei care au o idee de proiect sau pentru cei care deja desfasoara un proiect ori o activitate pentru comunitatea locala, Fundatia Comunitara Iasi vine cu o oportunitate de finantare de pana in 5.000 lei prin Fondul Ideile tale schimba Iasul. Domenii vizate sunt educatie, civism, antreprenoriat social, arta, fara insa a se limita la acestea.

Fondul Ideile tale schimba Iasul are ca scop stimularea si sustinerea initiativelor care vizeaza o schimbare pozitiva la nivelul orasului. Prin acest fond dorim sa sprijinim acele proiecte care dezvolta atitudini civice si aduc o schimbare la nivelul mentalitatii colective si a comportamentului.

Logo ITSI       Ideile tale schimba Iasul

Credite: Radu Alexandru Rusu

Inscrierea proiectelor se realizeaza pe doua etape: prima presupune completarea unei scrisori de intentie, iar a doua etapa consta in completarea unei cereri de finantare.

Scrisorile de intentie pot fi depuse in orice moment al lunii si vor fi jurizate in intervalul 3-10 al lunii urmatoare.

Asadar, poti pana lunea viitoare, 2 septembrie, sa ne si trimiti ideea ta.

Valoarea anuala a fondului este de 30.000 lei, suma acordata per proiect variind intre 2.000 -5.000 lei. Contributia financiara a aplicantului trebuie sa fie in valoare minima de 10% din valoarea totala a proiectului, iar altii 10% trebuie sa reprezinte contributia in natura. Perioada maxima de implementare a proiectului este de 6 luni.

Aplicantii eligibili sunt: grupuri de initiativa, ONG-uri, asociatii de proprietari.

Urmatorii pasi daca treci prima etapa:

> Completarea cererilor de finantare si a anexelor are loc in intervalul 11-24 a lunii.
> Selectia proiectelor care vor fi finantate are loc in intervalul 25-5 al lunii.
> Anuntarea proiectelor castigatoare se va face in intervalul 6-10 al lunii.
> Perioada de implementare a proiectelor este de maxim 6 luni de zile de la semnarea contracului.
> Raportarea financiara si narativa, respectiv evaluarea proiectului de catre finantator se va face in prima luna dupa incetarea contractului.

PROCESUL DE APLICARE
Detalii complete despre conditiile de participare la concursul de finantare si criterii de selectie a aplicantilor pot fi gasite in “Ghidul de finantare”.
Modelul scrisorii de intentie poate fi accesat aici. Inscrierea in concursul de finantare se poate face prin completarea scrisorii de intentie disponibila in sectiunea “CONTUL MEU” de pe fonduri.fundatiacomunitaraiasi.ro
Modelul pentru cererea de finantare, care reprezinta a doua etapa din procesul de selectie, poate fi descarcat de aici.

Persoana de contact pentru relatii suplimentare:
Elena Racu, Grant Manager, telefon: 0720.039.054,
e-mail: [email protected]

Sursa: fonduri.fundatiacomunitaraiasi.ro

About Alina Avatamanitei

De mai bine de 3 ani de zile activez în mediul non-guvernamental. Licențiată în marketing, am făcut parte din cea mai mare organizație non-guvernamentală de tineri din lume, condusă de tineri, care mi-a oferit experiență practică și un cadru propice în care să mă dezvolt în domeniul atragerii de fonduri. Facultatea (de Economie și Administrarea Afacerilor Iași) am terminat-o în iulie 2011. În prezent coordonez activitatea de fundraising în Fundația Comunitară Iași, unde am ocazia să mă implic și să văd concret ce înseamnă investiția în comunitate. Deși fundraisingul e un drum mai greu și lung, cu satisfacții pe termen îndepărtat, îmi place că am posibilitatea de a identifica și atrage resurse din medii diverse, pe care le putem apoi investi în cauzele importante pentru comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.