Amintiri din LM (total off-topic dar de suflet)

Un comentariu de la un vechi prieten mi-a stârnit un val de amintiri, nostalgii, regrete, furii, dar mai ales lacrimi.

Da! Am făcut liceul militar la C-lung, la “Ștefan cel Mare”, într-o perioadă când milităria era la mama ei acasă și se aplică din clasa a IX-a până în ziua de bacalaureat și chiar și după. Numele Moise, Ciurea și Costan nu se uită așa de ușor.

Short Review:

  • 23 în cameră (alături de elevul de an mai mare),
  • program 06-22 (asta cred că era bine, că acum e un haos în programul meu),
  • școală (dar pe bune, că altfel nu vedeai orașu’)*,
  • program de înviorare (ăsta era super bun, că acum mi-e frig și vara când bate vântul),
  • tras după vânt cu PM-ul (că ținta era departe),
  • eh, și câte și mai câte (Valea Plângerii, sala de forță, nopțile ilegale de video, “Ofițer și Gentelman” (l-am revăzut recent), pasul de defilare, petreceri cu licee de medicină sau pedagogice, apel de seară, tunsul gratis de toți banii, etc.)

Și da Vasile: centrala telefonică, unicul loc de unde, prin bunăvoința lui Ilie și a ta, luam legătura cu cei dragi.

* nici o notă sub 7 pentru învoire de o zi, în garnizoană. Pentru “în afara garnizoanei (adică ACASĂ) … eh, aici lucrurile erau mai complicate (și note și bună purtare și grafic și absurdități ale superiorilor)”

p.s.Liceul Militar pe Facebook, LinkedIN și web (toate liceele)

About Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.