Rovana Plumb a semnat, vineri, in Valea Jiului, un proiect de 90 milioane euro pentru reabilitarea retelei de apa

Rovana_Plumb.jpg

Ministrul Rovana Plumb a semnat, vineri, la Petrosani, contractul de finantare pentru cel mai mare proiect pe fonduri europene din Valea Jiului si, totodata, primul proiect major finantat din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) in perioada de programare 2014 – 2020.

Valoarea proiectului este de 90 milioane euro si presupune reabilitarea a 69,6 km retea de apa potabila si 47,4 km canalizare, extinderea a 8 km retea de apa potabila, construirea a doua statii de tratare, precum si alte operatiuni necesare tratarii apei. De rezultatele lui vor beneficia 117.365 locuitori din Valea Jiului.

In Valea Jiului am dat astazi startul celor 10 proiecte care vor fi semnate anul acesta in sectorul de apa, proiecte ce vor reflecta ambitia Guvernului Grindeanu de a sprijini dezvoltarea tuturor zonelor acestei tari dar si dorinta noastra de a le aduce speranta inclusiv locuitorilor din Petrosani, Vulcan, Lupeni, Uricani, Aninoasa sau Petrila ca au dreptul la dezvoltare, la civilizatie si la un viitor pentru copiii lor, a declarat, la Petrosani, doamna Rovana Plumb.

Proiectul semnat astazi este finantat din Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si este al doilea program ca marime din UE, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde euro pentru sectoarele transport, mediu si energie.

La finalul implementarii lui (31 decembrie 2023), calitatea apei potabile din aceasta zona monoindustriala va creste, pierderile din retelele de apa potabila se vor reduce cu circa 30%, iar infiltratiile in reteaua de colectare a apelor uzate cu circa 40%.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.