Antoniu Poienaru: Statu(l)-palma-barba-cot

antoniu-4.jpg

,,Personajul Statu-Palma-Barba-Cot este „un personaj fictiv din mitologia basmului romanesc. Asa cum sugereaza numele, personajul este un batran pitic cu statura de o palma si barba lunga de un cot. De obicei, el apare in naratiune ca o figura supranaturala care ajuta personajele principale, le ghideaza, le vorbeste, sau doar este observat de ele, fiind prins mai tot timpul in vreun trunchi de copac.”

Am putea asemui personajul din poveste cu ministrul MADR, Petre Daea. Site-ul MADR face mai nou, un loc generos pozelor cu vizitele tovarasesti ale ministrului si intalnirile acestuia cu responsabilii agriculturii pentru a pune tara la cale. Daca pana mai ieri de pe site-ul ministerului accesai agentiile din subordine, acum trebuie sa cauti agentiile cu lumanarea.

M-am pus in situatia unui simplu fermier, tanar si dornic de afirmare, care a aflat ca Agentia Domeniilor Statului(ADS) pune la bataie in arenda sau concesiune suprafete libere de contract . Am intrat pe site-ul ministerului pentru a accesa ADS-ul, dar acolo am dat de pozele lui DAEA, fata, verso si profil. Am intrat apoi pe un site de cautare reusind sa gasesc accesul la ADS pe domeniilestatului.ro. Aici, prin cautari succesive(greoaie), gasesc informatia din 1 aprilie 2017 intr-un fisier Excel cu situatia terenurilor din judetul Hunedoara.Personajul Statu-Palma-Barba-Cot este „un personaj fictiv din mitologia basmului romanesc. Asa cum sugereaza numele, personajul este un batran pitic cu statura de o palma si barba lunga de un cot. De obicei, el apare in naratiune ca o figura supranaturala care ajuta personajele principale, le ghideaza, le vorbeste, sau doar este observat de ele, fiind prins mai tot timpul in vreun trunchi de copac.”

Am putea asemui personajul din poveste cu ministrul MADR, Petre Daea. Site-ul MADR face mai nou, un loc generos pozelor cu vizitele tovarasesti ale ministrului si intalnirile acestuia cu responsabilii agriculturii pentru a pune tara la cale. Daca pana mai ieri de pe site-ul ministerului accesai agentiile din subordine, acum trebuie sa cauti agentiile cu lumanarea.

M-am pus in situatia unui simplu fermier, tanar si dornic de afirmare, care a aflat ca Agentia Domeniilor Statului(ADS) pune la bataie in arenda sau concesiune suprafete libere de contract . Am intrat pe site-ul ministerului pentru a accesa ADS-ul, dar acolo am dat de pozele lui DAEA, fata, verso si profil. Am intrat apoi pe un site de cautare reusind sa gasesc accesul la ADS pe domeniilestatului.ro.

Dupa cum veti observa, cautarile unui astfel de fermier, care isi doreste macar o informatie rapida si concisa pentru a actiona, nu se opresc aici.

Judetul Hunedoara fiind un judet cu un relief mai putin destinat suprafetelor arabile, are totusi 49,56 ha teren arabil, disponibile pentru a fi arendate sau concesionate, fiind in proprietatea statului nostru. Numai ca statul nostru, fidel cetateanului, imi spune ca supafaţa cu pricina era dat spre folosinţa Oficiului Judetean de Consultanţa Agricola(OJCA), o entitate care din punct de vedere juridic nu mai exista.

Pentru a veni in sprijinul lui am cautat noi. OJCA s-a transformat in Camera Agricola Hunedoara, avand un site atat de neprietenos incat si un elev de clasa primara isi da seama ca nu poate naviga lejer pentru a obtine o informatie utila: pagini care se incarca greu, erori de editare pagina,etc., cameraagricolahunedoara.ro.

Si, ce sa vezi, aici nu se gaseste nicio informatie cu privire la situatia suprafetei ADS administrata de OJCA prin Camera Agricola Hunedoara! iti pui in mod firesc intrebarea, cum ai putea si cu cine ar trebui sa vorbesti despre enigmatica suprafata, pentru a-ti pregati eventual documentele si a participa la vreo licitatie.”

Mai multe detalii pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.