Banca Mondiala asista Regiunea Vest in demersul de planificare regionala si dezvoltare durabila

signature.jpg

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) – in calitate de beneficiar – a semnat contractul de finantare cu Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale in Romania (ACIS) – Autoritate de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (AM POAT) – si acordul cadru cu Banca Mondiala – furnizor de servicii in cadrul proiectului – pentru implementarea pachetului de asistenta tehnica “Servicii pentru cresterea competitivitatii si specializare inteligenta in Regiunea Vest”.

Dupa ceremonia de semnare, a avut loc prima intalnire din cadrul proiectului avand ca invitati organizatii locale si regionale ce participa la procesul de planificare regionala (universitati, consilii judetene, primarii, centre de cercetare, companii, etc.).

Contractul de finantare, respectiv acordul cadru au fost semnate in prezenta reprezentatilor Bancii Mondiale – domnul Donato De Rosa in calitate de Coordonator pentru Europa Centrala si de Est si doamna Arabela Aprahamian in calitate de expert senior, a reprezentantei ACIS – doamna Livia Chirita in calitate de director general al AM POAT  si a reprezentantului ADR Vest – domnul Sorin Maxim in calitate de director general.

Acest acord este un proiect pilot in Romania – Banca Mondiala asistand o regiune, resp ectiv o organizatie regionala, in demersul de planificare.

Demersul de planificare vizeaza perioada 2014 – 2020, iar ADR Vest detine un rol deosebit de important in cadrul procesului de programare regional fiind organizatia abilitata sa elaboreze, in parteneriat cu actorii din Regiunea Vest si partenerii de la nivel national, Planul de Dezvoltare Regionala al Regiunii Vest. Acest plan este documentul de planificare strategica al Regiunii Vest cu rolul de a orienta dezvoltarea regiunii si de a fundamenta accesul Regiunii Vest la Fondurile Structurale si de Coeziune ale Uniunii Europene.

ADR Vest a obtinut finantare nerambursabila pentru acord in vederea realizarii unei analize a competitivitatii Regiunii Vest si formularea de recomandari pentru imbunatatirea politicilor publice din regiune – analiza pentru realizarea careia a fost contractata Banca Mondiala. Proiectul se va desfasura pe parcursul a 9 luni.

Proiectul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest a obtinut finantare nerambursabila in cadrul Programului Operational Asistenta Tehnica (POAT), axa prioritara 1 “Sprijin pentru implementarea instrumentelor structurale si coordonarea programelor”, domeniul major de interventie 1.1 “Sprijin pentru managementul si implementarea instrumentelor structurale”, operatiunea “Sprijin comprehensiv in procesul de pregatire pentru viitoarele interventii din instrumentele structurale”.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.