Bugetul pe termen lung al UE post – 2020

juncker_2018.jpg

Inaintea reuniunii informale a liderilor din 23 februarie 2018, Comisia Europeana a prezentat miercuri, 14 februarie, diversele optiuni posibile – precum si consecintele financiare ale fiecareia – pentru un buget al UE pe termen lung, nou si modern, care sa asigure indeplinirea obiectivelor prioritare ale Uniunii dupa anul 2020.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat: „Un buget nu este un exercitiu contabil, ci o reflectie a prioritatilor si ambitiilor. Este viitorul nostru in cifre. Prin urmare, sa discutam mai intai despre ce fel de Europa ne dorim. Ulterior, statele membre vor trebui sa isi sustina ambitiile cu finantarea necesara. Trebuie sa intelegem cu totii ca in discutiile care ne asteapta nu vom mai putea continua ca pana acum si, in acelasi timp, sunt ferm convins ca putem reusi imposibilul, putem conveni in privinta unui buget in care toti sa fie beneficiari neti.”

In cadrul reuniunii lor din 23 februarie, liderii din Uniunea Europeana vor discuta despre cum se pot asigura ca prioritatile pe care le-au stabilit pentru Uniune, pe 16 septembrie 2016 la Bratislava si pe 25 martie 2017 prin Declaratia de la Roma, sunt finantate in mod adecvat, devenind, astfel, realitate. Cele doua elemente – definirea prioritatilor comune si asigurarea resurselor necesare pentru ca Uniunea sa le puna in aplicare – sunt indisociabile.

Comisia contribuie la aceasta discutie importanta in trei moduri: (i) prin furnizarea datelor necesare privind bugetul UE si avantajele, realizarile si valoarea adaugata a acestuia, (ii) prin elaborarea unor scenarii care ilustreaza impactul financiar al diverselor optiuni de politica posibile si (iii) prin evidentierea consecintelor pe care o eventuala intarziere a adoptarii noului buget al UE le-ar putea avea asupra studentilor, cercetatorilor, proiectelor de infrastructura si a multor altor aspecte.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top