Ce schimbari s-au produs in programele “Rabla Clasic” si “Rabla Plus”

3-rabla-mfax-laszlomihaly.jpg

Programele de stimulare a innoirii Parcului auto national – “Rabla Clasic” si “Rabla Plus”- vor putea fi accesate de catre persoanele fizice si juridice incepand din 18 mai, mai devreme cu o luna decat in 2016, a anuntat, joi, in conferinta de lansare a celor doua programe guvernamentale, ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu.

“Am promis ca atat “Rabla Clasic”, program aflat la a 13-a editie, cat si “Rabla Plus” vor avea proceduri rapide.Romanii persoane fizice si juridice pot accesa cele doua programe incepand de saptamana viitoare (joi, 18 mai n.r.). Ne-am fi dorit sa lansam programele intr-un adevarat salon auto, insa astazi am organizat in fata Ministerului Mediului un mini salon auto, ce poate fi admirat de toata lumea. Toti romanii vor sa traiasca intr-un mediu curat, nepoluant si in care emisiile de CO2 sa fie zero”, a subliniat Gavrilescu.

Potrivit ministrului, subventia acordata in cadrul programului “Rabla Plus” pentru masinile suta la suta electrice este de 10.000 de euro. “Noutatea in acest program este ca persoanele care vor sa acceseze finantare prin “Rabla Plus” si au acasa o masina mai veche de 8 ani nu trebuie neaparat sa o caseze. Ei pot merge direct la dealer si sa solicite subventia de 10.000 de euro. In schimb, cetatenii care au acasa o masina mai veche de 8 ani si vor sa o caseze, pot adauga la cei 10.000 de euro, inca 6.500 de lei obtinuti din casare”, a explicat oficialul.

Gavrilescu a precizat, totodata, ca in cazul achizitiei de masini ecologice hibrid plug-in se va acorda in acest an o subventie de 4.500 de euro. La aceasta suma se poate adauga inca 6.500 de lei in cazul in care beneficiarul doreste sa isi caseze masina mai veche de 8 ani”. Pe de alta parte, pentru programul “Rabla Plus” valoarea voucherului acordat in 2017 ramane la 6.500 de lei, similar cu cel din 2016 si 2015.

Bugetul alocat pentru acest an in cazul programului “Rabla Clasic” se situeaza la 180 de milioane de lei iar pentru “Rabla Plus” la 45 de milioane de lei.

Sursa: IncomeMagazine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.