CJ Dolj a semnat contractul pentru un proiect transfrontalier de peste 9 milioane euro pentru reabilitarea a 2 drumuri

prioteasa_ion_mare-300x153.jpg

Un contract cu finantare europeana, prin Programul Interreg V-A Romania – Bulgaria, pentru un proiect in valoare de peste 9 milioane de euro, in cadrul caruia va fi modernizat DJ 652A, care traverseaza comuna Carcea, si alte doua tronsoane din DJ 561B Zaval – Valea Stanciului – Dranic – Segarcea, a fost semnat de presedintele Consiliul Judetean Dolj, Ion Prioteasa. Prioteasa a anuntat ca, in perioada urmatoare, CJ Dolj va lansa licitatia pentru atribuirea contractului de lucrari.

“Avantajul in cazul drumului judetean DJ 652A este ca deja dispunem de proiectul tehnic, astfel ca, odata desemnat executantul, se va putea trece direct la etapa modernizarii acestei artere rutiere importante, care conecteaza doua drumuri nationale, traverseaza una dintre cele mai dezvoltate comune din judetul nostru si asigura un acces mai facil catre zona Aeroportului International Craiova”, a spus presedintele CJ Dolj.

Potrivit sursei citate, CJ Dolj a ajuns la cel de-al doisprezecelea proiect cu fonduri nerambursabile pentru care a semnat contractul de finantare in exercitiul financiar curent, valoarea cumulata a acestora fiind de aproape 120 milioane euro, din care aproximativ 90 de milioane au fost obtinute prin programe ale Uniunii Europene, iar restul prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Proiectele CJ cu fonduri europene includ mai multe investitii in infrastructura rutiera, dar si restaurarea unor monumente istorice, crearea unei unitati de interventie in situatii de urgenta la aeroport si dotari cu aparatura medicala la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Proiectul “Eforturi comune pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere in zona transfrontaliera”, depus de CJ Dolj, in parteneriat cu Agentia de Infrastructura Rutiera din Sofia, in cadrul Programului Interreg V-A Romania – Bulgaria, are o valoare totala de 9.249.200,85 euro, din care 7.997.947,62 euro reprezinta valoarea eligibila. Din aceasta suma, 3.998.653,54 euro constituie valoarea eligibila a investitiei care ii revine CJ Dolj.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.