Fonduri europene pentru startupuri care dezvolta inteligenta artificiala

inteligenta-artificiala.jpg

Startupuri si alte firme din Uniunea Europeana vor putea accesa fonduri europene pentru dezvoltarea de tehnologii in inteligenta artificiala, big data si roboti, printr-o suplimetare de buget la programul Orizont 2020, al Comisiei Europene.

Uniunea Europeana, atat in sectorul public, cat si in cel privat, ar trebui sa sporeasca investitiile in cercetare si inovare in domeniul inteligentei artificiale cu cel putin 20 de miliarde de euro de acum si pana la sfarsitul anului 2020 – crede Comisia Europeana.

Pentru a sprijini aceste eforturi, Comisia a anuntat miercuri ca isi majoreaza pana la 1,5 miliarde de euro investitiile in cadrul programului pentru cercetare si inovare Orizont 2020 pentru perioada 2018-2020.

„Guvernul UE” preconizeaza ca investitiile respective vor mobiliza inca 2,5 miliarde euro reprezentand finantari din parteneriatele public-privat existente, de exemplu in domeniul volumelor mari de date si al roboticii.

Acestea vor sprijini dezvoltarea inteligentei artificiale in sectoare-cheie, de la transport pana la sanatate, vor permite conectarea si consolidarea centrelor de cercetare in acest domeniu din intreaga Europa si vor incuraja testarea si experimentarea.

De asemenea, Comisia va sprijini dezvoltarea unei „platforme de inteligenta artificiala la cerere” care va oferi, pentru toti utilizatorii, acces la resursele relevante in domeniul inteligentei artificiale in UE.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.