Toate autoritatile implicate in gestionarea si controlul programelor operationale 2014-2020 au fost acreditate

Rovana-Plumb-1.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene anunta ca s-a finalizat procesul de acreditare si pentru autoritatile care gestioneaza: Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), Programul Operational Competitivitate (POC), Programul Operational Regional 2014-2020 (POR) si Programul Operational Capital Uman (POCU). Alocarile financiare aferente acestor programe operationale insumeaza aproximativ 21,67 miliarde euro fonduri UE.

Pachetele de documente necesare desemnarii au fost transmise Autoritatii de Audit (AA) de catre MDRAPFE, in lunile martie si aprilie a.c., ulterior fiind demarate misiunile de audit.

Desemnarea sistemelor de management si control pentru programele operationale (conditie esentiala pentru efectuarea rambursarilor de la CE), presupune evaluarea in vederea emiterii opiniei fara rezerve de catre AA, cu privire la conformarea la cerintele de acreditare.

In luna ianuarie, Romania avea desemnate autoritatile implicate in gestionarea si controlul a trei programe finantate in perioada de programare 2014-2020, respectiv:

  • Programul IPA de cooperare transfrontaliera Romania – Republica Serbia 2014 – 2020;
  • Programul de cooperare transfrontaliera INTERREG V-A Romania – Bulgaria;
  • Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Luna trecuta au fost acreditate autoritatile pentru alte trei programe, respectiv pentru Programul Operational Initiativa pentru IMM-uri, Programul Operational Capacitate Administrativa si Programul Operational Asistenta Tehnica 2014-2020.

A fost o munca permanenta si multumesc tuturor celor implicati in procesul acreditarii. Fac un apel catre beneficiari sa depuna facturile pentru a le asigura decontarea cererilor de plata in maximum 10 zile de la primirea acestora. Am transmis deja catre Comisia Europeana solicitari de rambursare in valoare de 172 milioane euro, declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.