Florin Jianu: Ordonanta privind infiintarea agentiilor pentru IMM-uri nu precizeaza modul de implicare a acestora in atragerea de investitii

florin-jianu-436x291.jpg

Modalitatea prin care noile agentii pentru intreprinderi mici si mijlocii se vor implica in procesul de atragere de investitii si promovare a exportului din regiunile pe care le reprezinta nu rezulta din analiza proiectului de ordonanta de urgenta privind infiintarea acestor agentii, a declarat, luni, Florin Jianu, reprezentant al Consiliului National pentru intreprinderile Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) si fost ministru pentru Mediul de Afaceri.

“Din analiza proiectului de OUG, nu rezulta modalitatea in care aceste noi agentii se vor implica in procesul de atragere de investitii si promovare a exportului din regiunile pe care le reprezinta. Nu se prevede nicio modalitate de implicare a reprezentantilor mediului de afaceri in activitatea de atragere de investitii si de promovarea a exporturilor”, a spus Florin Jianu.

Potrivit acestuia, este necesar sa fie stabilite tinte clare de atins de catre functionarii cu atributii in domeniul atragerii de investitii si promovare a exporturilor, altfel aceasta activitate va fi una formala.

Florin Jianu a afirmat ca dezvoltarea parteneriatelor public-private cu organizatiile intreprinzatorilor in derularea activitatii noilor agentii trebuie sa fie o prioritate.

El a sustinut ca trebuie stabilita relatia pe care agentiile teritoriale o vor avea cu ADR-urile, acestea din urma având in componenta lor birouri de atragere a investitiilor si reprezentanti ai consiliilor judetene care participa direct la activitatea de promovare regionala.

De asemenea, Jianu a precizat ca din documentele transmise de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat se constata ca proiectul de OUG nu a fost dezbatut in Consiliul Consultativ pentru IMM-uri. Reprezentantii mediului de afaceri nu au fost consultati, proiectul fiind discutat doar cu reprezentantii salariatilor din oficiile teritoriale, reprezentantii sindicatelor, Ministerului Muncii si ai dialogului social.

In opinia reprezentantului CNIPMMR, proiectul de OUG privind infiintarea, organizarea si functionarea agentiilor pentru intreprinderi mici si mijlocii, atragere de investitii si promovare a exportului rezolva o parte dintre problemele cu care se confrunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, in schimb, alte probleme nu primesc nicio solutie, partenerii sociali si reprezentantii mediului de afaceri care doresc sa se implice activ in promovarea exportului si atragerii de investitii nefiind mentionati.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.