Fondul ONG in Romania-Runda 2-Componenta 1. Implicare

voluntari.jpg

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile anunta lansarea Componentei IMPLICARE, in cadrul Rundei 2 a Fondului ONG, parte a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014, finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 06.10.2014
Buget total: 2.400.000 euro

Obiectivul general al Componentei IMPLICARE este de a incuraja cetatenia activa si participarea la viata comunitatii, de a asigura respectarea si aplicarea valorilor democratice fundamentale.

voluntariComponenta este structurata in 3 subcomponente:

Subcomponenta 1.1 – Participare la luarea deciziilor si implicare comunitara

Obiectivul specific al acestei subcomponente este de a sustine initiativele organizatiilor neguvernamentale care isi propun cresterea implicarii cetatenilor in comunitate si in procesul de luare a deciziilor si care imbunatatesc  dezvoltarea comunitatilor si a politicilor publice prin cetatenie activa.

Subcomponenta 1.2 – Voluntariat

Obiectivul specific al acestei subcomponente este de a sustine initiativele care aduc o contributie importanta in comunitate oferind tuturor varstelor si grupurilor sociale oportunitatea de a se implica in actiuni voluntare.

Subcomponenta 1.3 – Incurajarea valorilor democratice

Obiectivul specific al acestei subcomponente este de a sustine initiative care contribuie la promovarea si respectarea valorilor democratice si a drepturilor omului.

Suma totala alocata pentru aceasta Componenta in cadrul celei de-a doua Runde de Apeluri pentru Cereri de finantare este de 2.400.000 Euro.

Solicitanti eligibili
Finantarea este dedicata organizatiilor neguvernamentale.

O organizatie poate depune, in calitate de Solicitant, un numar maxim de 2 Cereri de finantare in cadrul Rundei a doua, din care numai 1 propunere pentru Granturi mari. O organizatie care a contractat si/sau se afla in etapa de precontractare cu 2 sau mai multe proiecte in cadrul Rundei 1 (cumulat pe toate componentele) poate depune in calitate de Solicitant maxim 1 Cerere de finantare in cadrul Rundei a doua.

Termenul de depunere a aplicatiilor este 6 octombrie 2014, ora 16:00.

Potentialii Solicitanti pot adresa intrebari referitoare la acest Apel pentru Cereri de finantare prin e-mail, telefon sau fax pana la data de 29 septembrie 2014 (inclusiv) in atentia: Vlad Dumitrescu – Senior Grants Officer; E-mail: [email protected]; telefon: 021 310 01 81; fax: 021 310 01 80.

Raspunsurile vor fi transmise pana cel mai tarziu 01 octombrie 2014, iar intrebarile care prezinta interes si pentru alti Solicitanti, impreuna cu raspunsurile aferente, vor fi publicate pe pagina de internet a Programului.

Procedura de aplicare consta in completarea Cererii de finantare si incarcarea anexelor sale exclusiv printr-un sistem de aplicare online: http://www.finantare.fdsc.ro/linii-de-finantare.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul Solicitantilor
Anexa 1 – Format Cerere de finantare
Anexa 2 – Bugetul proiectului
Anexa 3 – Declaratia Solicitantului – varianta corecta in urma eratei din 08.08.2014
Anexa 4 – Acord de parteneriat RO
Anexa 4 – Acord de parteneriat EN
Anexa 5 – Contributia la rezultatele asteptate
Anexa 6 – Graficul activitatilor
Contractul de finantare nerambursabila si anexele sale

Finantator: Islanda, Liechtenstein si Norvegia
Sursa: FDSC

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.