Fonduri europene: AFIR a publicat ghidurile finale pentru masurile de finantare

ecological-culture.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) informeaza ca au fost publicate versiunile finale ale Ghidului Solicitantului pentru submasurile (sM) privind infrastructura de baza si cea de acces ai caror beneficiari sunt autoritatiile locale, asociatii ale acestora, ONG- urile constituite conform legii, precum si alte tipuri de beneficiari in functie de specificul investitiei.

Totodata, precizam ca a fost publicat Ghidului Solicitantului si pentru submasurile de infrastructura care se adreseaza solicitantilor de finantare din arealul ITI (Investitii Teritoriale Intergrate) Delta Dunarii.

Astfel, toti cei interesati sa acceseze fondurile europene nerambursabile din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pot consulta pe pagina oficiala a Agentiei Ghidului Solicitantului pentru sM 4.3 – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice componentele de infrastructura agricola si silvica), pentru sM 7.2 – Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, precum si pentru sM 7.6 – Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural pentru intreg teritoriul, cat si pentru zona ITI Delta Dunarii.

Modalitatea de depunere a cererilor de finantare va fi cea on-line pe pagina de internet a Agentiei pentru toate cele trei submasuri. Pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii au la dispozitie Ghidul Solicitantului care va putea fi consultat pe site-ul Agentiei, www.afir.info, la sectiunea „Investitii PNDR”, in pagina dedicata fiecarei submasuri in parte.

Sprijinul financiar in cadrul submasurii 4.3 – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice se acorda pentru infiintarea, extinderea si modernizarea infrastructurii agricole de acces catre ferme (infrastructura agricola) si pentru infiintarea, extinderea si modernizarea cailor de acces in cadrul fondului forestier (schema de Ajutor de Stat aferenta sM 4.3 pentru infrastructura silvica).

Prin intermediul submasurii 7.2 – Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, scopul investitiilor sprijinite este de creare si modernizare a infrastructurii rutiere locale si a sistemelor de alimentare cu apa/ apa uzata, care constituie elemente de baza pentru comunitatea rurala. Totodata, beneficiarii submasurii vor contribui la crearea si modernizarea infrastructurii educationale ante si prescolara si a infrastructurii de invatamant secundar superior, cu profil resurse naturale si protectia mediului dar si a scolilor profesionale in domeniul agricol.

Beneficiarii eligibili in cadrul sM 7.2 sunt comunele si asociatiile acestora conform legislatiei nationale in vigoare si ONG-uri pentru investitii in infrastructura educationala (gradinite) si sociala (crese si infrastructura de tip after-school).

Beneficiarii eligibili pentru sM 7.6 sunt comunele, conform legislatiei nationale in vigoare, ONG-urile definite conform legislatiei in vigoare, unitatile de cult conform legislatiei in vigoare, dar si persoanele fizice autorizate/societati comerciale care detin in administrare obiective de patrimoniu cultural de utilitate publica, de clasa (grupa) B.

Tipurile de investitii si cheltuieli eligibile, principiile si criteriile de selectie, pragurile de calitate lunare si cele minime pentru depunerea proiectelor, precum si alte informatii necesare accesarii finantarilor prin PNDR 2020 sunt disponibile in cuprinsul Ghidului Solicitantului, publicat pe site-ul AFIR.

Vezi actualizare articol pentru submasura 4.3 aici

Vezi actualizare articol pentru submasura 7.2 aici

Vezi actualizare articol pentru submasura 7.6 aici                                                                             

                                                                                                                                                                         Sursa: stiriagricole.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top