Guvernul imprumuta 900 de milioane de lei pentru plati catre beneficiarii de fonduri UE

euro_fisicuri2.jpg

euro_fisicuri2Guvernul Romaniei a aprobat in ultima sedinta, un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale lichiditatile necesare pentru efectuarea de plati catre beneficiarii de fonduri europene.

“Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut, in valoare de aproximativ 900 milioane de lei, care va asigura resursele necesare pentru efectuarea de noi plati catre beneficiari in perioada imediat urmatoare. Imprumuturile aprobate de Guvern reprezinta un sprijin real pentru accelerarea absorbtiei fondurilor europene, in conditiile in care sumele achitate beneficiarilor sunt solicitate ulterior Comisiei Europene pentru a fi rambursate Romaniei”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noul imprumut va fi folosit pentru efectuarea de plati catre beneficiarii de finantari contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Mediu, respectiv Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Pentru plata facturilor catre beneficiarii proiectelor finantate prin intermediul Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost alocata o suma in valoare de 350 milioane de lei.

In acelasi timp, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Regional au fost alocate fonduri in valoare de peste 260 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor catre beneficiarii Programul Operational Sectorial Mediu au fost alocate fonduri in valoare de 250 milioane de lei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.